*Nettavisen* Sport.

- Alt handler om å nå den drømmen

FORNØYD MED STARTEN: Omar Elabdellaoui forteller at de første ukene i Olympiakos har vært meget positive. Foto: (All Over Press)

Omar Elabdellaoui har en helt klar plan for å nå sitt store mål.

26.07.14 23:42

En drøy måned er gått siden Omar Elabdellaoui satte kursen for Athen og Olympiakos, etter å ha imponert stort for Eintracht Braunschweig i Bundesligaen, og samtidig spilt seg til fast plass på Norges høyreback.

Mange stilte seg likevel spørsmålet om unggutten ville slite med å spille seg til fast plass på klubblaget, hvor han har tøff kamp fra brasilianske Leandro Salino.

Så langt ser det veldig lyst ut.

God start
Natt til fredag fikk Elabdellaoui spille 75 minutter fra start i 3-0-seieren mot AC Milan, og til Nettavisen kan han fortelle om mange gode tilbakemeldinger fra manager Míchel.

- De første ukene har gått kjempebra, og jeg har virkelig funnet meg godt til rette i Athen. Atmosfæren i laget er god hvor vi er en en sammensveiset gjeng med veldig målrettede spillere. Jeg trives rett og slett veldig godt, sier Elabdellaoui til Nettavisen.

- Jeg føler at jeg fått vist meg bra fram både på trening og i kamp, noe jeg også har fått tilbakemeldinger av treneren om. Han virker fornøyd. Så det er egentlig bare opp til meg selv å fortsette og prestere, forteller 22-åringen.

Da overgangen til den greske storklubben ble klar, fortalte han til Nettavisen at han hadde fått signaler om at det var ham klubben ville dyrke i høyreback-posisjonen, til tross for at Salino hadde lagt bak seg en meget god sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK SKRYT: Omar Elabdellaoui gjorde en meget god kamp i 3-0-seieren mot Stephan El Shaarawy og AC Milan. Foto: (All Over Press)


Fortsetter Elabdellaoui i samme, imponerende spor, er han mest sannsynlig førstevalg når Champions League sparkes i gang til høsten.

- Det blir et nytt nivå for meg, og det å få muligheten mot noen av Europas beste lag vil gi meg nye erfaringer og gjøre at jeg utvikler meg.

- Hva er det endelige målet ditt?

- Selv om jeg stortrivdes i Tyskland, må jeg innrømme at Premier League er den store drømmen. Det å prestere i Champions League blir dermed et viktig springbrett på veien mot å nå det målet. For meg handler egentlig alt om å nå den drømmen, og de skrittene jeg har gått, og går nå, er en del av planen for å klare det, forteller Elabdellaoui.

Møter gamleklubben
Når Nettavisen snakker med ham, har han og resten av laget akkurat ankommet Chicago, hvor Liverpool venter i treningskamp på mandag.

Deretter står gamleklubben Manchester City for tur. En kamp Elabdellaoui naturligvis håper å få spille i.

- Det hadde vært fantastisk å få spille mot gamle lagkamerater. Jeg har gledet meg til det oppgjøret en stund nå, men det er ikke helt godt å si hvordan sjefen tenker nå i sesongoppkjøringen. Kommer han til å rullere, eller vil han spille inn en førsteellever? spør Elabdellaoui.

Svaret på det får han i løpet av de neste dagene. Det som uansett virker sikkert, er at Omar Elabdelloaui tar stadig nye skritt mot det endelige målet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag