RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alt sammenlignes med Eggen

Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Kravstore trøndere kan ha vært med på å felle Jan Jönsson.

Jan Jönsson ledet Rosenborg for siste gang i torsdagens Europa League-kamp mot Bayer Leverkusen, melder Adresseavisen.

Til tross for at Jönsson ledet Rosenborg til medalje i årets sesong, har presset vært stort på svensken. Fansen har klaget på at fotballen ikke har vært underholdende nok og at det ikke finnes en klar fotballfilosofi.

- Tøffere enn ventet
Lars Bohinen, som var sportsdirektør i Stabæk da klubben tok gull med Jönsson som trener, tror treneren møtte tøffere arbeidsforhold enn han er vant til da han kom til Trondheim.

- Jönsson har kanskje opplevd det tøffere i Trondheim enn han hadde ventet. Han hadde helt klart mer arbeidsro i Stabæk, sier Bohinen til Nettavisen.

Han er imidlertid klar på at fansens misnøye ikke skal ha noe å si når en klubb av Rosenborgs størrelse velger å avskjedige treneren.

- Det er greit nok at fansen er misfornøyd, men det er ikke fansen som ansetter trenere. Der tror jeg uansett at Rosenborg er profesjonelle.

Eggen-spøkelset
At Jönsson ikke har fått ut det fulle potensialet som ligger i Rosenborg-laget, er Bohinen enig i.

- Man sitter med en følelse av at man har fått for lite igjen med tanke på det spillermateriale som er i klubben. Det ligger mer kvalitet der enn det som har kommet ut.

RBK-fansen har blitt beskyld for å være for kravstore og heller ikke Erik Hamrén klarte å overbevise alle RBK-tilhengerne til tross for to strake seriegull i 2009 og 2010.

- Det er mange trofaste sesongkortholdere som fikk med seg suksessen under Eggen. Og da er det fort gjort at alt blir sammenlignet med det, sier Bohinen.

- Hvorfor har ikke Jönsson lyktes på samme måte som han gjorde i Stabæk?

- Det har mye med spillergruppa å gjøre - veldig mye med spillergruppa i Stabæk å gjøre. Det kan handle om kjemi mellom spillerne og trener, og det er ikke alltid det klaffer 100 prosent. I år har det ikke gått på skinner.

- Små marginer
Bohinen mener nå at ledelsen må være tydelig og bevisst når kursen videre skal stakes ut.

- Klubben må leve med at den får ikke kopi av tiden under Eggen. Skal Rosenborg spille 4-3-3, må klubben ansette en trener som har forutsetninger for å gjennomføre det, og skal de spille 4-4-2 må det ansettes en trener som kan det.

Bohinen mener også at historien kunne vært en helt annen dersom Rosenborg hadde hatt marginene med seg i serieavslutningen.

- Det skal også sies at det er små marginer, og hadde RBK slått Molde og vunnet tre av de fem siste kampene, hadde det vunnet serien. Man må ha marginene med seg for å bli seriemester.

Rosenborg har innkalt til pressekonferanse klokken 19.00 fredag.

Adresseavisen-kommentator Kjetil Kroksæter lanserer Nils Arne Eggen, Ola By Rise, Trond Sollied, Ronny Deila, Dag Eiliv Fagermo, Tom Nordlie og Per Joar Hansen som mulige erstattere for Jan Jönsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere