- Amøbenivå av Drogba

Foto: EDDIE KEOGH (REUTERS)

Det er ikke bare Tom Henning Øvrebø som får kjeft.

07.05.09 09:16

CHELSEA – BARCELONA 1-1 (sammenlagt 1-1, Barcelona videre på bortemål):

Les også: Til angrep på Øvrebø

Det var et drama, og etterpå handlet alt om én mann på Stamford Bridge. Norske Tom Henning Øvrebø fikk passet påskrevet.

Chelsea følte seg snytt for fire-fem straffer, og TV-bildene bekrefter at de definitivt burde ha hatt minst én, sannsynligvis to – og kanskje enda flere.

Dermed gikk det fullstendig over styr for Chelsea-spillerne, som gikk langt i å antyde at Øvrebø opererte på instruks fra Uefa om å sørge for at det ikke ble en ny Champions League-finale med to engelske lag.

- Fucking disgrace
Lengst gikk Didier Drogba, som omtrent gikk til fysisk angrep på Øvrebø – og fulgte etter nordmannen inn i spillertunnelen mens han veltet ut a seg ukvemsord.

- Fucking disgrace, ropte Drogba inn i kamera.

Tom Henning Øvrebø kan trolig vente seg en pause fra dømming på øverste nivå. Men det spørs uansett om Didier Drogba har grunn til å frykte like strenge represalier – for å ha brakt fotballen i vanry.

Det mener i hvert fall Aftonbladets kommentator Peter Wennman av ivorianeren fortjener. Wennman er slett ikke uenig i at Chelsea ble snytt. Men er likevel mindre imponert over Drogba enn Øvrebø.

- Ingen sympati
- Drogba oppførte seg som en fullstendig idiot. Og da han ble byttet ut, senket han seg ned på amøbenivå. Mannen var skadet og haltet rundt, og likevel demonstrerte han med gester og sure miner og tok knapt erstatteren Juliano Belletti i hånden, poengterer Wennman – som ikke er den eneste svensken som reagerer på Drogbas oppførsel.

- Chelsea skulle definitivt hatt straffe, men for Drogba har jeg vanskelig for å føle noe sympati, skriver Expressen-kommentator Johan Orrenius.

Fra sine egne får imidlertid Drogba, kanskje ikke så overraskende, full støtte:

- Ikke god nok
- Jeg stiller meg hundre prosent bak Didier og måten han reagerte på. Det er dommeren dette bør få konsekvenser for, ikke Didier, sier kaptein John Terry, som ikke forstår hvordan Tom Henning Øvrebø i det hele tatt kunne bli satt opp som dommer:

- Hvorfor fikk vi en dommer som bare har dømt ti kamper i Champions League? Det er ikke nok til å få en semifinale. Uefa må være tøffere, og plukke ut de fire beste dommerne, og de skal dømme semifinalene. Øvrebø var rett ikke god nok, sier Terry til The Guardian.

Siste ord er neppe sagt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.