RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: Tom Nordlie hadde håpet på tre poeng mot Viking.
SKUFFET: Tom Nordlie hadde håpet på tre poeng mot Viking. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

- Andre gang på rad linjemannen blir avgjørende

Sist oppdatert:
Viking reddet av sent straffespark.

SANDNES ULF - VIKING 2-2:

Da Sandnes Ulf og Viking spilte 2-2 fredag kveld, havnet dommerne i fokus.

Ti minutter før slutt felte Anel Raskaj Yann-Erik De Lanlay innenfor feltet, og etter en diskusjon med linjedommeren bestemte hoveddommer Anders Johansen seg for å dømme straffe.

En avgjørelse som så korrekt ut på reprisene.

Fra ellevemeteren skjøt Björn Daníel Sverrisson rett på Hannes Thor Halldorsson, men var raskest på returen og satte inn 2-2. Det ble også sluttresultatet.

Dermed må Tom Nordlie fortsatt vente på sin første seier med Sandnes Ulf, som nå står med ni strake kamper uten en trepoenger.

Nordlie sier følgende om kampen til TV 2:

- Det er nok greit med uavgjort etter spill og sjanser, men jeg synes vi er ukloke. Vi spiller på oss en kontring rett etter at vi har scoret, og nå vet jeg ikke om det er riktig eller ikke, men det er andre hjemmekamp på rad linjemannen blir en avgjørende faktor, sier Nordlie.

Han tenker på situasjonen mot LSK der linjemannen mente at ballen var over streken før Aksel Berget Skjølsvik scoret mot kanarifuglene.

Når han får se situasjonen på reprise, frikjenner han dommerteamet i stor grad.

- Når jeg ser det nå, kan jeg ikke slakte dem. Men jeg synes hoveddommeren står godt nok plassert til å ta avgjørelsen selv, sier Nordlie.

God Brenes
Randall Brenes (30) kan være mannen som redder Tom Nordlie og Sandnes Ulf fra nedrykk.

Fredag kveld scoret han to nye mål i Sandnes-drakta, men det holdt bare til ett poeng mot naborivalene Viking på hjemmebane. Kampen endte til slutt 2-2.

Viking utlignet på straffe ti minutter før slutt.

Nå er Brenes oppe i tre scoringer på sine to første kamper for blåtrøyene - snakk om drømmeåpning på tippeligareturen!

- Jeg er glad for det, men det er også lagets fortjeneste. Dessverre hjelper det ikke, for vi fikk ikke tre poeng, sier Brenes i et TV 2-intervju etter kampslutt.

Costaricaneren, som også har en fortid i Bodø/Glimt og Kongsvinger, var på banen i tre kamper under sommerens VM, og ble hentet til Norge av sin gamle trener Tom Nordlie.

NY HELT: Randall Brenes fortsetter å imponere i Sandnes-drakten. Men seieren uteblir.


Mange stusset nok da klubben offentliggjorde avtalen i starten av august, men nå er tvilen gjort om til fornyet håp om tippeligaspill også i 2015. Og håp begynner å bli det eneste de har igjen i Sandnes etter ni strake tippeligakamper uten seier.

- Har du tro på at dere holder plassen?

- Vi skal stå på til siste slutt. Det er en vanskelig situasjon, og vi må vinne kanskje seks av de ni kampene som gjenstår. Jeg tror vi kan klare det, sier Brenes til TV 2.

Soleklar dommertabbe
Første omgang var lenge et stort gjesp, men seks minutter før pause tok kampen fyr i Sandnes.

Randall Brenes scoret i debuten mot Glimt sist, og mot Viking tegnet han seg igjen på scoringsliten. I det 39. minutt snek han seg fri og satte ballen i mål fra kort hold, men reprisene viste at costaricaneren sto i soleklar offside da pasningen gikk fra Edier Frejd.

- Han er i soleklar offide, og det er en svak, svak prestasjon av linjemannen å ikke se denne. Dette målet skulle selvsagt vært annullert, påpekte Freddy Dos Santos i TVs pauseanalyse.

(Saken fortsetter under bildet)

FEILAKTIG SCORING: Sandnes Ulf jubler etter 1-0-scoringen mot Viking. Reprisene viste at målet skulle vært avblåst for offside.


Der bør Viking føle seg snytt.

– Vi har noen avgjørelser som går mot oss. Det første målet var en soleklar offside, sier Viking-kaptein André Danielsen til TV 2.

Men de måtte ikke vente lenge på utligning.

To minutter senere fant nemlig Yann-Erik de Lanlay den gamle Ulf-spilleren Steinthór Thorsteinsson med et flott innlegg, og vingen dunket inn 1-1 med en fin avslutning fra kloss hold.

Jublet mot gamleklubben
Thorsteinsson hadde i motsetning til mange andre ingen problemer med å juble for scoring mot gamle lagkamerater, og scoringen betød at lagene gikk til pause med uavgjort.

Men etter bare syv minutter i andre omgang var det igjen duket for Sandnes-ledelse. Og gjett hvem som var frempå igjen.

Randall Brenes scoret nemlig sitt tredje mål på to kamper da han avsluttet et herlig samarbeid med Erik Tønne. De to hadde kombinert fint i forkant av målet og fant hverandre igjen da Brenes økte til 2-1.

Innbytter Osita Chikere trodde han hadde utlignet 20 minutter før slutt, men linjemannen, den samme som gjorde feilen på 1-0, vinket ham av korrekt for offside.

Björn Daníel Sverrisson utlignet altså ti minutter før slutt, og dermed endte det 2-2 i Sandnes.

Nå har Sandnes Ulf bare ni kamper å redde tippeligakontrakten på.

Og det er en bratt oppoverbakke som ligger foran dem.

Siden det ble innført 16-lagsserie i Norge, har ingen lag overlevd i Tippeligaen hvis de har ligget sist med ti runder igjen. Sandnes Ulf håper å bli det første.

Men kampprogrammet er ikke enkelt fremover. Først venter Stabæk på bortebane neste helg, før Sarpsborg (h), Brann (b), Vålerenga (h) og Haugesund (b) venter i tur og orden.

Men er det én mann som har vært med på dette før, er det Sandnes-trener Tom Nordlie.

Så gjenstår det å se om magikeren fortsatt ikke har rotet bort tryllestaven.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere