RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Angrep Ferguson med suppe

Sist oppdatert:
Ifølge øyenvitner gikk flere Arsenal-spillere berserk etter søndagens hatkamp mot Manchester United. En av dem skal ha helt varm ertesuppe over Alex Ferguson.

Dermed havner Arsenal-spillerne nok en gang i FAs søkelys. Fjorårets opphetede kamp mot United ble meget kontroversiell. Dersom rapportene om det som skjedde etter gårsdagens oppgjør stemmer, må Arsenal nok en gang regne med straff fra FAs disiplinærkomité.

Ikke skadet
Øyenvitner forteller at rasende Arsenal-spillere flokket seg rundt dommer Mike Riley i spillertunnelen etter kampen. Thierry Henry og Jens Lehmann skal ha vært av de mest pågående, men identiteten til spilleren som helte varm ertesuppe over Sir Alex er ikke kjent, skriver The Guardian.

Ferguson ble ikke skadet, men måtte skifte ut dressen med treningsjakke og skylle håret og ansiktet før han stilte til intervju hos Sky Sports. Til tross for ryktet som en hissigpropp, beholdt United-manageren utrolig nok roen etter episoden.

Skuespill
Hans managerkollega Arsene Wenger var ikke involvert i tumultene, men sparte ikke på kruttet da han ble intervjuet etter kampen. Franskmannen beskyldte Wayne Rooeny for skuespill, og mente United-spillerne bevisst forsøkte å skade Arsenal-spillerne gjennom hele kampen.

Den som fikk gjennomgå mest, var imidlertid dommer Mike Riley. Wenger prøvde så godt han kunne å beholde fatningen, men gjorde likevel et nummer av at Riley nå har tildelt United åtte straffespark i de siste åtte kampene han har dømt laget på Old Trafford.

- Vi fikk det vanlige straffesparket mot oss som vi alltid får på Old Trafford når Manchester United er i vanskeligheter. Det skjedde i fjor, og det skjedde igjen i dag, sier Wenger.

- Vi er ekstremt skuffet, for vi var det beste laget. Men ut av intet bestemte Riley seg for å avgjøre kampen - slik han kan gjøre på Old Trafford. Vi kan bare gjøre noe med vår egen innsats, ikke med dommerens. I dag ble vi robbet, dommeren utgjorde forskjellen, raste Arsenal-manageren etter kampen.

- Det var ikke kontakt mellom spillerne i straffesituasjonen. Til og med Rooney selv innrømmer det. Han sa til flere av spillerne mine at han ikke ble hindret.

Sparket
Wenger ga seg ikke med det. Franskmannen beskyldte motstanderne for å ha sparket etter José Antonio Reyes i hele første omgang.

- Det er slikt de alltid gjør mot oss når de er i vansker, så jeg kan ikke si jeg er overrasket.

Alex Ferguson på sin side var ikke overraskende fornøyd med Rileys innsats.

- Jeg så ikke straffesituasjonen, men jeg tror dommeren hadde en umulig jobb utpå der. Til tider virket det som om det var Patrick Vieira som dømte kampen. Han var stadig borte hos dommeren, og gjorde jobben hans svært vanskelig.

Arsene Wenger fnyser av påstanden.

- Jeg tror nok denne dommerens statistikk på Old Trafford sier mer enn Alex Fergusons uttalelser.

Foruten straffesituasjonen var det flere andre kontroversielle avgjørelser. Blant annet unnlot dommeren å gripe inn da Rio Ferdinand løp ned Fredrik Ljungberg som bakerste mann, og da Ruud van Nistelrooy sparket ned Ashely Cole.

Diskutér dommerens innsats i Veggavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere