- Angrer ikke Bjørkøy-taklingen

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Men Abgar Barsom er glad for at John Anders Bjørkøy endelig er på vei tilbake på fotballbanen.

18.08.10 19:18

Torsdag skal Odds John Anders Bjørkøy - sannsynligvis - ha sin første fotballtrening siden den mye omtalte episoden med Abgar Barsom i oktober i fjor. Den daværende Fredrikstad-spilleren løp hardt inn i Odd-spilleren, noe som resulterte i en kraftig hjernerystelse og påfølgende problemer med syn og hørsel, i tillegg til kvalme og svimmelhet.

Nå, ti måneder etterpå, er det altså endelig duket for retur for Bjørkøy på treningsfeltet, noe som gleder mannen som er årsaken til problemene – Abgar Barsom.

- Jeg er like glad som «Jonna» over at han er nå er på vei tilbake. Man unner selvfølgelig en spiller som legger ned så mye tid på en fotballbane å få spille igjen, sier den nåværende Syrianska-spilleren til Nettavisen.

- Ville ikke skade ham
Barsom ble aldri straffet av det norske fotballforbundet for episoden, men fikk kraftig refs av norske medier og framtredende fotballpersonligheter for måten han gikk til på i taklingen (som du kan se her). Likevel angrer han ikke.

- Jeg angrer ikke det jeg gjorde, jeg gikk inn hardt og tøft, men hadde ingen intensjon om å skade ham. Sånn er fotballen, man gir og får smeller underveis – fotball er en arbeidersport.

- Samtidig vil jeg be Bjørkøy om unnskyldning. Det jeg beklager, er at konsekvensen ble som den ble – det hadde jeg selvsagt aldri ønsket.

32 år gamle Barsom understreker samtidig at det ikke var noe personlig mellom ham og Odds midtbanespiller selv om de hadde flere tøffe dueller i fjorårssesongen.

- Nei, jeg ønsker bare at det går bra med ham.

- Jeg kjenner jo Jonna litt fra tiden hans i Fredrikstad, og har bare positive inntrykk av ham.


- Skader er en del av fotballen
Samtidig mener Barsom at livet må gå videre etter episoden på Fredrikstad Stadion sist høst.

- Jeg sliter fortsatt med den hodeskaden jeg fikk borte mot HamKam i 2008, og det har også skjedd langt verre ting enn dette på en fotballbanen. Sånn er det når man driver en fysisk sport – skader er en del av fotballen.

- Nå håper jeg bare Jonna kommer seg tilbake i kampsituasjoner snart, jeg har fulgt med ham siden dette skjedde, og er glad for at han nå skal trene igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.