*Nettavisen* Sport.

- Angrer ikke på det som skjedde i United

Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix

Mamma knuste drømmen til afrikamesterskapets toppscorer.

06.02.13 11:30

Burkina Fasos Alain Traore scoret tre mål i afrikamesterskapet. Det gjør ham til toppscorer før vi går inn i semifinalene, selv om han kun har spilt tre kamper.

Lorient-spissen scoret to ganger i 4-0-seieren over Etiopia og ett mål i 1-1-kampen mot Nigeria. Alle fulltrefferne har kommet under mesterskapets gruppespill.

Nasjonen tok seg videre fra gruppen og slo også ut Emmanuel Adebayors Togo i kvartfinalen. I semifinalen venter en av storfavorittene, nemlig Ghana.

For Traores del er årets utgave av afrikamesterskapet imidlertid over, ettersom han har pådratt seg en lårskade og ikke kan spille mer. Enn så lenge er han likevel toppscorer.

Hos United
25 år gamle Traore spiller for tiden i den franske klubben Lorient. Han har tidligere vært innom klubber som Auxerre, Brest og barndomsklubben Panete Champion.

Allerede som 17-åring flyttet Traore til Auxerre, etter å ha imponert stort under U17-mesterskapet i Afrika. Han var imidlertid nær ved å havne i en annen klubb.

Angrepsspilleren var på prøvespill i Manchester United en hel måned i 2005, og den engelske storklubben skal ha vært svært interessert i å signere Traore.

- Jeg skulle være der en uke, men jeg ble en hel måned. Sir Alex Ferguson var interessert i å signere meg, forteller han.

Det var bare ett problem. Traore fikk ikke godkjent arbeidstillatelse på balløya og United ønsket derfor å låne han ut til en belgisk klubb i seks måneder for å ordne dette.

Mamma sa nei
Da satte moren til den unge angriperen foten ned.

- Jeg ønsket selvfølgelig å bli i Manchester United, men det var problemer med arbeidstillatelsen. De måtte derfor sende meg på lån til Belgia, forteller Traore.

- Det var snakk om et låneopphold på seks måneder, men moren min nektet. Hun foretrakk at jeg signerte for Auxerre i stedet, sier Burkina Faso-angriperen videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Francisco Leong / AFP / NTB scanpix

Traore har siden den gang gjort sine saker bra i Frankrike, og innrømmer at det nok hadde vært vanskelig å gjøre seg like bemerket i den store Premier League-klubben.

- Om jeg angrer på det som skjedde i United? Ikke i det hele tatt, jeg hadde en fin tid i Auxerre, sier Traore.

- Selv i Auxerre måtte jeg spille med reservene i starten. Hvor skulle jeg da spilt i United? De måtte vel ha sendt meg tilbake til Afrika for at jeg skulle få spille, spøker 25-åringen.

Fulgt av Arsenal
Da Auxerre rykket ned fra Ligue 1 i 2012, gikk turen videre til Lorient for Traore. Også den engelske klubben Newcastle skal ha vært ute etter Burkina Faso-mannen.

- Alain er en talentfull og vil utvikle seg i Lorient. Mange ville ha ham, men vi fikk ham, og han er klubbens største signering, sier Lorient-president Loic Fery.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siden han kom til Lorient, som nå ligger som nummer ni i Ligue 1, har Traore banket inn seks ligamål på 13 kamper. Jeremie Aliadiere er klubbens toppscorer med åtte ligamål.

Så sent som i januar 2013 har det også gått rykter om at Arsenal har hatt følere ute etter Traore. Det er ikke umulig at drømmen om England vil bli oppfylt til sommeren.

Skaden han pådro seg i afrikamesterskaper sies å være grunnen til at det ikke ble noen overgang allerede i januar.

Prestasjonene han leverte i afrikamesterskapet før han fikk problemer med låret, har nok heller ikke gjort interessen fra større klubber mindre.

- Jeg er veldig fornøyd, men jeg liker ikke å bli kalt en frelser. Det vi har oppnådd i dette mesterskapet kommer på grunn av god laginnsats, sier Traore.

P.S. Burkina Faso og Ghana møtes til semifinale i afrikamesterskapet 6. februar. Mali møter også Nigeria i den andre semifinalen samme dag.

Kilder: L'Equipe, Sky Sports, Afcon 2013, altomfotball.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag