*Nettavisen* Sport.

- Ansettelsen er ren gambling

CELTIC-SJEF: Ronny Deila har begynt arbeidet som ny Celtic-manager. Foto: Danny Lawson (Pa Photos / NTB scanpix)

Tidligere Celtic-manager, Martin O'Neill, mener klubben har gjort et modig valg.

15.06.14 21:54

Ronny Deila ble for et par uker siden presentert som ny Celtic-manager, og den tidligere Strømsgodset-treneren er allerede i full gang i sin nye jobb.

Nordmannen må vente til 24. juni før han begynner å jobbe med spillerne ute på treningsfeltet, men han ligger ikke på latsiden frem til det.

Den skotske avisen, Sunday Express, skriver at Deila har startet et videomaraton uten sidestykke for å bli bedre kjent med sine nye spillere.

Tidligere Celtic-speider, Peter Houston, forteller at analyseavdelingen i Celtic har hatt sine hender fulle med å klargjøre videoklipp for Deila.

- Jeg tror han vet hva han vil, og jeg tror han kommer til å endre på noe av måten de arbeider på, sier Houston ifølge Sunday Express.

Gamling?
Martin O'Neill, tidligere Celtic-manager, mener klubbeier Dermot Desmond har gjort et spennende valg med ansettelsen av Deila, men er redd han gambler med ansettelsen av nordmannen.

- Jeg kjenner ikke til ham (Deila), men Dermot, som jeg kjenner veldig godt, må ha god kjennskap til ham. Er dette å gamble med Champions League-mulighetene? Etter hva jeg har hørt, så passer Deila klubben perfekt, sier O'Neill til Daily Record.

Den nåværende Irland-manageren tror klubben har hatt mange, og mer kjente, kandidater til jobben som Celtic-manager.

Owen Coyle, Malky Mackay, David Moyes og Roy Keane ble alle nevnt som kandidater til Celtic-jobben.

- Når du ser på de kandidatene, som har erfaring fra Premier League, så er dette et veldig modig valg, sier iren om ansettelsen av Deila.

Klikk på bildet for å forstørre.

GAMBLING: Tidligere Celtic-manager Martin O'Neill mener klubben gambler ved ansettelsen av Ronny Deila. Foto: Artur Widak (Pa Photos / NTB scanpix)


Tøff jobb
Celtic skal senere denne sommeren ut i kvalifiseringsspill til neste sesongs Champions League, og Deila ønsker å bli best mulig kjent med spillerne han har til rådighet før sesongoppkjøringen starter i slutten av juni.

For Deila, som er vant med arbeidsforholdene i en klubb som ikke har i nærheten av ressursene til rådighet i forhold til i Celtic, har en stor jobb foran seg.

Celtic har en egen gruppe ansatte som jobber med analyser, og disse legger forholdene til rette for Deila, slik at jobben skal bli lettest mulig for nordmannen.

- De gjør klar videosnutt som viser hvordan spillerne takler de forskjellige rollene ute på banen, det er jobben deres, forklarer Houston.

Han forlater jobben som Celtic-speider, etter åtte måneder i jobben, og han etterlater seg et imponerende verktøy for Deila.

Dersom Deila ønsker å se hvilke spillere som er i systemet, så ligger all info klart om spillere i ulike posisjoner, med videoklipp som viser spilleren i aksjon.

- Ressursene som Celtic har er utrolige. Hvis Ronny spør «Hvilke spillere har du på vingplass?», så finnes infoen der. Han kan se videoklipp av spillerne. Og de viser ikke bare klipp hvor spilleren har vært god, men også der han har vært middelmådig, fortsetter Houston.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag