*Nettavisen* Sport.

- Antakelig det største engelske talentet jeg har sett

IMPONERT: Everton-manager Roberto Martinez har latt seg imponere av Ross Barkley. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Roberto Martinez mener det vil være feil av Ross Barkley å forlate Everton.

23.05.14 16:34

20 år gamle Ross Barkley har vært blant Everton-manager Roberto Martinez' nøkkelspillere, i en sesong hvor «The Toffees» tok en imponerende 5. plass i Premier League.

Mens flere av Everton-spillerne allerede er i gang med sommerferien, har Barkley reist til Portugal med resten av det engelske landslaget for å forberede seg til fotball-VM i Brasil.

- Feil å forlate Everton
Martinez tror 20-åringen vil imponere hvis han får muligheten av landslagstrener Roy Hodgson.

Skulle han få sjansen til å vise seg frem, vil interessen for 20-åringen trolig øke ytterligere fra konkurrerende klubben. Men Martinez er klar på at det vil være feil av Everton å gi slipp på stortalentet.

- Det vil være feil av ham å forlate Everton i sommer. Ross er et fenomenalt talent, antakelig det største engelske talentet jeg har sett. Men han er fortsatt ikke ferdig utviklet som spiller, sier Martinez til Daily Mail.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER TIL VM: Ross Barkley er med resten av Englands landslagstropp i Portugal, hvor de forbereder seg til sommerens VM. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Det er vår jobb å beskytte ham, og jeg vet at Everton vil være den perfekte klubben for ham de neste 12 månedene, forklarer Everton-mangeren.

- Ikke typen til å ta av
Martinez tror Barkley vil fortsette å ha beina godt planet på jorda, om han skulle oppleve suksess i Brasil.

- Han skal spille i VM, og kan komme til å få muligheten til å imponere millioner av mennesker. Men Ross kommer ikke til å se det på den måten. Han vil kun forsøke å hjelpe England så godt han kan, sier Martinez.

- Ross vil returnere til England som den samme personen, det garanterer jeg. Han er ikke typen til å miste fokus, forklarer spanjolen.

Lørdag 14. juni spiller England deres åpningskamp i VM i Brasil mot Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag