*Nettavisen* Sport.

- Åpent for Mourinho-comeback i Real Madrid

ANSTRENGT: José Mourinho hadde en turbulent siste tid som trener for Real Madrid, Han kranglet med både pressen og klubbledelsen. Her fra hans foreløpig siste kamp som trener på Santiago Bernabéu, mot Osasuna i juni 2013. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno (Getty Images)

Det hevder klubbens tidligere president.

13.11.15 19:41

Muligheten for at José Mourinho gjør comeback i hovedtrenerjobben i Real Madrid er absolutt reell.

Det mener i alle fall den tidligere Real Madrid-presidenten Ramón Calderón i et intervju med Talksport. Calderón påpeker at den nåværende klubbpresidenten hos «Los Blancos», Florentino Pérez, fortsatt er en stor tilhenger av portugiseren.

- Det er ikke noen hemmelighet at den nåværende presidenten har støttet Mourinho mange ganger. Pérez liker ham veldig godt, og du kan ikke utelukke at vi får se ham på benken på Bernabéu igjen, sier Calderón til radiokanalen.

Dersom Mourinho ender opp med å få sparken i kriserammede Chelsea, ligger altså veien åpen for et comeback hos den forrige arbeidsgiveren.

Krisehøst i Chelsea

Inntil vider virker det dog som José Mourinho er fast bestemt på å snu den vonde trenden tittelforsvareren i Premier League er inne i. Utad har han også fått støtte av klubbeier Roman Abramovitsj.

Status for Chelsea etter tolv runder i England denne høsten er bare elleve poeng og en meget svak 16.-plass på tabellen.

Den omstridte Chelsea-manageren skilte lag med Real Madrid i 2013, etter at klubben tapte den spanske cupfinalen mot byrival Atlético Madrid på 17. mai det året.

Tre dager etter nederlaget, fortalte Florentino Pérez at Mourinho og Real Madrid var kommet til enighet om å gå hver til sitt etter sesongslutt.

Forsøkte i sommer

Nå trenes klubben av Rafa Benítez, en trener som ikke har i nærheten av samme status hos klubbpresidenten. Ifølge Ramón Calderón prøvde Pérez å hente Mourinho tilbake til Madrid før Benítez ble ansatt i juni.

- Jeg vet det virker litt rart, men hvis Benítez ikke får en god sesong, og Mourinho får sparken i Chelsea, så er jeg sikker på at vi kan få se ham her igjen, uttaler Calderón.

- Jeg vet at presidenten forsøkte å få ham hit isteden for Benítez, men Mourinho sa han ikke ville, og at det ikke var det riktige tidspunktet for å kommet tilbake.

Calderón poengterer at José Mourinho returnerte til Chelsea etter noen år i andre jobber. Han tror at portugiserens to-tre år borte fra Santiago Bernabéu gjør det sannsynlig at han kan gjøre det samme i madridklubben.

- Det skjedde det samme i Chelsea. De sparket ham, men så kom han tilbake. Det er helt normalt i fotball. Den nåværende presidenten er veldig interessert i Mourinho, støttet ham mye da han var i Madrid og Mourinho er favorittreneren hans, understreker Ramón Calderon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.