*Nettavisen* Sport.

- Årets kjøp

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix

Kåre Ingebrigtsen er imponert over stopperkjempen Per Verner Rønning.

10.06.08 07:31

STAVANGER (Nettavisen): Årets store overraskelseslag i Tippeligaen så langt er Bodø/Glimt. Selv om det ble tap mot Viking i søndagens serierunde, innehar de fortsatt en imponerende tredjeplass på tabellen.

Ti runder er spilt, og nye profiler har vokst fram. Et av de nye navnene er Per Verner Rønning (25).

Midtstopperen, som opprinnelig kommer fra Levanger, ble hentet fra svenske AIK før årets sesong. Overgangssummen på fire millioner kroner har vist seg å være vel anvendte kroner for bodøværingene.

Lokalpressen i Bodø har latt seg imponere, og allerede utropt han til årets kjøp i Tippeligaen. Og Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er enig i bedømmelsen av 25-åringen.

- Så absolutt! Den viktigste bidragsyteren til den defensive tryggheten vi har vist denne sesongen, sier en begeistret Ingebrigtsen til Nettavisen.

Skader ødela EM-drømmen
I 2002 var nordtrønderen Rønning i EM-troppen for U19-landslag. Faktisk var fire av fire av spillerne i søndagens møte mellom Viking og Bodø/Glimt i den nevnte EM-troppen.

Én av de er i dag lagkamerat med Rønning, nemlig Trond Olsen. I tillegg var Jone Samuelsen og daværende Aalesund-spiller Joakim Austnes blant det ypperste som fantes av 19-årige fotballspillere i landet for seks år siden.

Dessverre ble Rønning skadet i starten av mesterskapet, og drømmen om EM-medalje på hjemmebane falt i grus. Nå har Rønning endelig kjempet seg tilbake og spiller igjen med de beste.

- I AIK led jeg under manglende tillit. Nå spiller jeg fast på et av Tippeligaens beste lag, klart det er tilfredsstillende, sier den 193 centimeter høye midtstopperen.

Landslaget neste?
- He he, nei. Det har jeg faktisk ikke tenkt på, sier han beskjedent.

Som innrømmer at han snart når den ”riktige alderen”.

- Jeg har forhåpentligvis mine beste år som fotballspiller foran meg, sier rødluggen.

Kåre Ingebrigtsen er heller ikke avvisende på spørsmål om Rønning er en kommende landslagsstopper.

- Jeg ser vel ingen som er klart bedre enn han per dags dato. Men nå må vi gi han litt tid, han har tross alt bare spilt ti kamper i Tippeligaen, sier Glimt-treneren.

Så gjenstår det å se om Per Verner Rønning og resten av lagkameratene i Bodø/Glimt greier å følge opp den gode seriestarten.

Men først er det tre ukers ”EM-pause”, denne gang foran TV-apparatet for Per Verner Rønning. Hvem vet, kanskje er Per Verner Rønning på plass i midtforsvaret under EM-sluttspillet om fire år?

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.