*Nettavisen* Sport.

- Aristokraten FFK rett ned

Foto: Scanpix

Hele Fredrikstad sto på hodet da den gamle storheten, FFK, endelig var tilbake i eliten. TV 2 Nettavisen tror dessverre oppholdet blir kortvarig, og tipper Fredrikstad på den nederste plassen i år.

23.03.04 09:13

FFKs spillerstall

Erfaringsmessig sliter nykommerne den første sesongen i Tippeligaen. Det er også midbanespilleren Roger Helland, med erfaring fra både Brann og Lillestrøm klar over. Han er ikke overrasket over at TV 2 Nettavisen tipper dem ned.

Tøft
- Det kommer til å bli en tøff sesong. All erfaring viser at nyopprykka lag får det tøft. Minst ett pleier å rykke ned. Og det er vi klar over.

- Og det er ikke overraskende at dere, og flere medier har oss på nedrykksplass. Vi har ikke gode resultater i treningskampene.

- Men jeg tror likevel at vi skal kunne bite godt fra oss. Jeg tror vi skal klare oss, selv om det blir tøft, sier Helland til TV 2 Nettavisen.

Bra publikum

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem rykker ned?
Ham-Kam
Fredrikstad
Tromsø
Vålerenga
Brann
Odd
Lyn
Andre

Se resultat

FFK har en massiv støtte i et patriotisk publikum. Det kan gi laget en ekstra kick på hjemmebane i plankebyen. Men det er også en fare for at det kravstore publikummet vender sine egne ryggen i motgang. For eksempel gikk 3.000 hjem et kvarter før slutt da Fredrikstad lå under for Alta i fjor sommer.

- Publikum er stort sette en styrke for oss. De siste årene har vi vært gode på hjemmebane, og vi satser på at vi tar nok poeng hjemme i år også. Jeg håper og tror at publikum skal støtte oss også i motgang. Entusiasmen er stor, sier Helland.

Nykomlinger?
Verre er det nok at FFK ikke synes særlig forsterket fra fjoråret. Dag Frode Hornseth og Simen Brenne har erfaring fra Tippeligaen, uten å utmerke seg noe særlig. Brian West og Tero Koskela er heller ikke de mest navngjetne. FFK har rett nok råd til å kjøpe nytt underveis. Så spørs det om det er særlig kvalitet å få kjøpt midt på sommeren.

Men det er ikke Roger Helland særlig bekymret over.

- Jeg synes vi har fått gode nykommere. De har helt klart forsterket laget. Flere av dem har erfaring fra Tippeligaen, og det kommer godt med. Jeg får håpe at det ikke blir nødvendig med nyinnkjøp underveis.

Dårlige resultater
Sesongoppkjøringen har vært preget av mange skader, og resultatene har vært deretter. Det er blitt klare tap for 1. divisjonlag, noe som ikke styrker selvtilliten i debutsesongen. Stallen er også for tynt besatt til å kunne dekke opp eventuelle skader på nøkkelspillere som Tor Trondsen og Markus Ringberg.

- Resultatene gir jo ikke så stor selvtillit. Men samtidig vet vi også hvorfor vi ikke fikk resultater i en del av kampene. Vi har hatt mange skader. Til tider har 10-11 spillere vært ute.

- I seriespille er det viktig at vi ikke får for mange skader. Vi er nok sårbare for skader, spesielt framme i angrep. Men jeg tror at vi klarer oss i Tippeligaen i år. Dette på grunn av at vi er et godt hjemmelag med godt hjemmepublikum, avslutter Roger Helland overfor TV 2 Nettavisen.

Tøff start
Han får en tøff sesong, der seriestarten ser verst ut. FFK møter i tur og orden Lillestrøm (borte), Rosenborg (hjemme), Molde (borte), Vålerenga (hjemme) og Odd (borte). Det lukter ikke mange poengene av det.

Men trener Knut Torbjørn Eggen er god til å få sine lag til å prestere i de kampene som er nødvendig for å overleve. Likevel må FFK overgå seg selv i prestasjonene for å overleve. I alle fall må laget være så å si skadefritt i store deler av sesongen for å greie seg.

Slik ståa er i slutten av mars, så framstår dessverre den gamle storheten som en klar dumpekandidat.

Nye spillere:
Anders Rotevatn (fra Stabæk)
Tero Koskela (fra Tampere United, Finland)
José Garro (fra Herediano, Costa Rica)
Brian West (fra Columbus Crew, USA)
Simen Brenne (fra Moss)
Dag Frode Hornseth (fra Bryne)
Gherland McDonald (fra Proyecto Morera Soto, Costa Rica)
Christoffer Solvang (fra Lisleby)

Avgang:
Rino Hansen til Sparta
Alexander Forsberg til Moss
Anders Østli til Moss
Rikhardur Dadason til Frem Reykjavik, Island
Jørgen Fog til Sparta
Tore Pedersen lagt opp
Lars Petter Hansen til FK Tønsberg
Welton Melo ukjent klubb
Olof Watson ukjent klubb

Plassering i fjor: Nummer 2 i 1. divisjon.

Hvordan tror DU årets Tippeliga ender? Si din mening om våre tabbelltips i feltet nederst på siden!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.