RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gustau Nacarino

- Arsenal er i gode hender

Cesc Fàbregas mener at både Jack Wilshere og Aaron Ramsey vil utrette store ting med Arsenal.

Mandag ble Cesc Fàbregas omsider presentert for Barcelona-fansen. 30.000 møtte opp for å se klubbens nye stjerne - en mann de hadde ventet lenge på at president Sandro Rosell skulle få tak i.

- I gode hender
Arsenal ville ikke selge, men ga til slutt etter for 24-åringens ønske om å få reise tilbake til moderklubben. Under sin første pressekonferanse som Barcelona-spiller, snakket playmakeren varmt om både Arsenals manager og unggutter.

- Det er ikke engang tvil om Arsenals midtbane er i gode hender. Jack (Wilshere) vil bli Englands kaptein i løpet av to eller tre år, du trenger ikke å være magiker for å se det. Når det gjelder Aaron (Ramsey), er motoren hans helt utrolig. Hans sistepasninger vil bli bedre og han vil bli Arsenals neste, store stjerne. De to er vinnere og vil gjøre en fantastisk jobb for klubben, uttalte Cesc Fàbregas.

Samtidig innrømte han at Arsenals manglende evne til å vinne trofeer, påvirket beslutningen om å returnere til Barcelona.

- Det var ikke bare det at vi ikke vant titler. Det var rutinen. Man gikk igjennom de samme tingene med de samme resultatene. Vi mislyktes i finaler og i semifinaler. Sånne tap er alltid tunge å svelge.

- Som en far
Han ville ikke kritisere manager Arsène Wenger for dette.

- Wenger er som en far nummer to for meg. Jeg vil aldri kunne takke ham nok for det han har gjort.

Samtidig satt Wenger i London og erkjente at Arsenal hadde solgt Fàbregas billig. Barcelona betaler angivelig 270 millioner kroner, pluss ytterligere 45 millioner dersom visse betingelser innfris.

Til sammenligning betalte Liverpool rundt 180 millioner for umeritterte Jordan Henderson.

- Du kan skape en auksjon mellom Real Madrid, Chelsea og Manchester City og garantert få mer penger, men han ville bare til Barcelona. Vi solgte Cesc for redusert pris. Hvis han hadde vært på markedet for hvilken som helst klubb, ville vi fått mer penger, men vi ville i det minste få en anstendig sum, sa Wenger ifølge The Independent.

En utfordring
Wenger får en utfordring når han skal komponere neste startellever i Premier League.

Etter kampen mot Newcastle, vil både Gervinho og Alexander Song sannsynligvis ende opp med tre kampers karantene. Fàbregas er solgt og Samir Nasri følger trolig etter spanjolen ut stadionporten.

Samtidig sliter Wilshere med en ankelskade.

Tirsdag skal for øvrig Arsenal ut i første kamp mot Udinese i den siste runden av kvalifiseringen til Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere