RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arsenal er umoralske

FÅR KJEFT: Arsenal får kjeft av Barcelonas president Sandro Rosell, etter at nok en unggutt er hentet til London fra spanjolenes ungdomsakademi.
FÅR KJEFT: Arsenal får kjeft av Barcelonas president Sandro Rosell, etter at nok en unggutt er hentet til London fra spanjolenes ungdomsakademi. Foto: Adrian Dennis / AFP
Sist oppdatert:
Engelskmennene har hentet nok et supertalent fra Barcelonas ungdomsakademi.

Arsenal er ikke særlig populære på Camp Nou, noe som har sitt utspring fra 2003. Den da ukjente 16-åringen Cesc Fabregas ble hentet til London, noe som ble roten til en evigvarende krangel mellom de to klubbene, som i år er trukket mot hverandre i Champions League.

Hentet flere

Fabregas ble som kjent en rimelig grei fotballspiller, og Barcelona har titt og ofte vært ute i media og kritisert engelskmennene for det de kaller er «fisking» av unge spanske talenter. I motsetning til i England, har ikke spanske klubber lov til å signere proffkontrakt med 16-åringer, noe mange engelske storklubber har benyttet seg av. Arsenal har i tillegg til Fabregas hentet spillere som Fran Merida (2005) og Ignasi Miquel(2008) fra Barcelonas akademi.

- Umoralske
I går skjedde det igjen, da Arsenal signerte 16-åringen Jon Toral. Nå er Barcelona-president Sandro Rosell lei.

Til katalansk TV uttalte Rosell at Arsenal er umoralske som hentet Toral, som for øvrig har en engelsk mor.

- Vi fortalte Arsenal at vi visste om jakten de drev på Toral, og at vi ikke synes det gikk riktig for seg. For oss er det viktig at vi får beholde ungguttene som vokser opp på La Masia. Slik det er nå, kommer engelskmennene med penger og lokker til seg spillerne. De har ikke gjort noe ulovlig, men vi har fortalt dem at vi synes de er umoralske, sier Rosell ifølge The Independent.

LES OGSÅ: Røk Arsenals gulldrøm her?

Billig handel
Toral vil slutte seg til Arsenal 01. juli i år, og har en kontrakt som løper til juni 2012.

Barcelona får rundt 3 millioner norske kroner for unggutten, noe som kan vise seg å være en finfin avtale om han viser seg å bli en ny Fabregas.

Verdt å nevne er det at Torals agent heter Pere Guardiola, broren til ingen ringere enn Barcelona-trener Pep Guardiola.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere