*Nettavisen* Sport.

- Arsenal mangler sin viktigste spiller

Foto: Tony Marshall (PA/Scanpix)

Det mener i alle fall Lee Dixon. Hva mener du?

08.03.11 13:57

- Det er verre for Arsenal å være uten Alex Song enn å være uten Cesc Fabregas. Songs styrke i ankerposisjonen på midtbanen ville vært en nøkkelfaktor for Arsenal, og nå blir plassen tatt av en som ikke er like kapabel, skriver Lee Dixon i sin spalte hos The Independent.

- Hvis det er én spiller du vil ha på Camp Nou, over alle andre, er det Song. Ikke Fabregas, legger han til.

Song sliter med en kneskade og kan derfor ikke spille returkampen mot Barcelona. Det kan heller ikke Theo Walcott.

Lite ballkontakt
Lee Dixon kjenner Arsenal godt. Han spilte høyreback i Arsenals berømte forsvarsfirer med Tony Adams, Steve Bould/Martin Keown og Nigel Winterburn. Dixon er en av få spillere som har vunnet ligagull i tre forskjellige tiår (1980, 1990 og 2000), og han vant alle med Arsenal.

- Når du spiller på Camp Nou må du akseptere at Barcelona vil ha ballen mesteparten av tiden. Derfor blir spillet ditt uten ball mer viktig enn vanlig. Det er derfor det er en så stor smell å miste Song, mener Dixon.

Den tidligere backen mener at Denilson bør foretrekkes framfor Abou Diaby som ankermann på midtbanen, selv om ingen av dem kan erstatte Song fullt ut.

Leder 2-1
Dixon mener likevel at Arsenal har en sjanse til å gå videre på bekostning av Barcelona, mye på grunn av ferdighetene til Jack Wilshere, Cesc Fabregas og Samir Nasri med ball.

Londonlaget vant 2-1 på hjemmebane og går videre til kvartfinale i Champions League dersom det bir uavgjort i tirsdagens kamp. Barcelona går videre med 1-0 eller tomålsseier.

Hvem mener du er Arsenals viktigste spiller tirsdag kveld? Ta debatten på Nettavisen-sportens Facebook-side!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.