RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arsenal mente Villa ikke var god nok

Foto: Javier Soriano / AFP / NTB scanpix
Londonklubben kunne kjøpt spissen for småpenger.

Arsenal har hatt en travel overgangssommer. Problemet er bare at svært få spillere har kommet inn porten på Emirates.

Gonzalo Higuain var lenge i bildet, men endte opp i Napoli. Så var det Luis Suarez som var ønsket, men Liverpool viste seg vanskelig å overtale.

De to stjernene er imidlertid ikke de eneste spissene manager Arsène Wenger har snust på den siste tiden. David Villa har også vært på blokka til franskmannen.

Superspissen gikk relativt billig fra Barcelona til Atlético Madrid tidligere i sommer, men kunne vært Arsenal-spiller allerede i januarvinduet.

- Fikk tilbud
Det forteller journalist Guillem Balague til Revista ifølge Sky Sports. Han kan fortelle at Arsenal viste konkret interesse for Villa i vinter, men ikke helt hang med i svingene nå i sommer.

- I januar fikk Villa tilbud fra Arsenal om en fireårskontrakt. Han ville også fått en kontrakt verdt 20 millioner euro, og Barcelona ville fått en liten overgangssum, sier Balague.

- Men Barcelona var ikke interessert i å selge da, legger han til.

Journalisten sier videre at Villa følte seg ganske trygg på at Arsenal ville prøve igjen nå i sommer, og skal angivelig ha sendt barna sine på engelsk språkkurs.

- Men det skjedde aldri. Arsenal så hvordan Villa spilte den siste delen av forrige sesong, og var ikke fornøyd. De mente han ikke var god nok lenger, sier Balague.

2,3 millioner
Om Arsenal hadde tatt sjansen på David Villa, kunne de ifølge Sky Sports ha fått spissen for rundt 2,3 millioner pund. I stedet ble det altså Madrid på den profilerte spissen.

- Atletico måtte betale 2,5 millioner euro. Blir han der i tre år vil totalen være 4,6 millioner euro, forteller journalisten.

- Hvorfor gikk han så billig? Vel, jeg vet at Barcelona har sikret seg en opsjon på 18 år gamle Oliver Torres som en del av den avtalen, sier spanjolen.

David Villa er den spissen med flest mål for det spanske landslaget noensinne - 56 mål - og har tidligere spilt for klubber som Real Zaragoza, Sporting Gijon og Valencia.

Mange navn
Arsenal-manager Arsène Wenger har vært under press fra supporterne de siste dagene om å bruke penger. Spesielt etter at laget tapte 2-1 for Aston Villa i ligaåpningen.

Arsenal har blitt koblet til spillere som Marouane Fellaini, Wayne Rooney, Stevan Jovetic, Bernard, Francesc Fabregas, Luiz Gustavo og Yohan Cabaye i sommer.

Mange av disse spillerne har imidlertid valgt andre klubber, mens noen har vist seg å ikke være tilgjengelig.

Mamadou Sakho fra PSG, Geffrey Kondogbia fra Sevilla, Erik Lamela fra Roma, Micah Richards fra Manchester City og Paul Poga fra Juventus er andre navn satt i forbindelse med klubben.

Arsenal spiller borte mot tyrkiske Fenerbache onsdag kveld i kvalifiseringen til Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere