*Nettavisen* Sport.

- Arsenal savner meg

Foto: SCANPIX/AP Photo/Massimo Pinca

Patrick Vieira tror Arsenals dårlige sesong skyldes at klubben solgte ham til Juventus.

04.01.06 08:32

Det kom som et sjokk da Arsenal solgte sin kaptein Patrick Vieira til Juventus. Vieira hadde vært sjelen i laget i oppturen under Arsene Wenger.

- De merker jeg er borte
Nå mener franskmannen at det var en tabbe av Wenger å la ham dra til Italia.

- Ikke for å være overlegen, men jeg tror de har merket at jeg er borte, sier han til The Sun.

Med Vieira borte og Gilberto Silva helt ute av form, har Arsenal slitt med sin sentrale midtbane denne sesongen. Mye ansvar har blitt lagt på Cesc Fabregas' purunge skuldre.

- De har helt klart slitt mentalt etter at jeg dro. Kanskje det er fordi de ikke helt har forstått årsakene til at jeg reiste eller kanskje de bare har begynt å forstå det, sier Vieira.

Kommer ikke tilbake
Og han forklarer hvorfor han valgte å forlate The Gunners.

- Jeg forlot London fordi det ikke var noe igjen som inspirerte meg. Jeg er 29 år og er fortsatt på toppen av karrieren min. Jeg har nådd mitt toppnivå fysisk og taktisk. Jeg ønsket å spille de beste årene av karrieren min i en klubb som kan hjelpe meg å nå ambisjonene mine, noe Juventus kan gjøre, forklarer franskmannen.

Rykter har gått om at Arsenal vil kjøpe ham tilbake, og at Manchester United vil ha ham som erstatter for Roy Keane. Selv utelukker han en retur til England.

- Jeg har signert en langtidskontrakt med Juve fordi dette er de mest avgjørende årene i karrieren min, og det kan fort bli den siste klubben jeg spiller for, sier Vieira.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag