RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åtte klubber granskes

Sist oppdatert:
Åtte klubber og totalt 39 overganger i Premier League skal granskes.

Lord Stevens, leder for den pågående undersøkelsen av korrupsjonsanklagene i engelsk fotball, la i ettermiddag fram resultatet av syv måneders arbeid med i alt 362 suspekte overganger i engelsk fotball.

Lederen innledet med påpekte at det vil ta ytterligere to måneder før kommisjonen kan gå ut med navn på enkeltpersoner eller klubber som spiller en større rolle i saken.

- Av de 362 overgangene jeg har gjennomgått, viste 39 av dem seg å trenge videre etterforskning. De 39 overgangene gjelder for åtte Premier League-klubber, bekrefter Stevens.

Fortsatt Ingen navn
Selv om rekken av suspekte overganger nå er dramatisk kortet ned, rommer saken fortsatt åtte klubber i den øverste divisjonen, hvor mange av verdens desidert mektigste klubber befinner seg.

Lord Stevens var selv mest opptatt av å understreke at alle klubbene samarbeidet med etterforskerne.

- Gjennomgangen av de resterende overgangene vil bli gjort med ekstrem nøyaktighet. Alle klubbene har bistått underveis, understreker den meritterte politimannen.

- Suspekte agenter
Stevens tok seg også tid til å bekrefte at flere utenlandske bankkontoer hadde blitt gjennomsøkt på jakt etter bevismateriale, og at enkelte av de anklagede angentene hadde bedt om å få innsyn i kommisjonens arbeid.

Den endelige rapporten vil altså foreligge om ytterligere to måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere