*Nettavisen* Sport.

- Au, au, au, jeg orker nesten ikke kommentere det

Foto: Montasje NTB scanpix

Barcelona vant enkelt mot Benfica, men kvelden ble vond for det spanske storlaget.

03.10.12 08:26

BENFICA - BARCELONA 0-2 :
Gruppe G:

Barcelona spilte tirsdag sin andre kamp i Champions League, der Benfica oppskriftsmessig ble beseiret. Det spanske storlaget vant til slutt enkelt 2-0.

Til tross for en sterk borteseier, er det nok flere Barca-supportere som har en bismak i munnen etter kampslutt.

Midtveis i andre omgang ble nemlig kaptein Carles Puyol liggende etter å ha landet fryktelig galt innenfor 16-meteren. Han ble båret av banen med tydelige smerter i armen.

- Au, au, au. Der har du gjort noe veldig galt med albuen din, Puyol. Det er nesten så jeg ikke orker å kommentere det, sa TV 2-ekspert Ragnar Liaskar i TV 2-studioet da han så bildene av Barcelona-stopperen i store smerter.

- Det der er forferdelige greier, fulgte Aleksander Schau opp med.

Kan ha brukket armen
Lisboa Hospital bekrefter ifølge TV 2 sent tirsdag kveld at Puyol har brukket armen. Ifølge spanske journalister på Twitter dreier det seg ikke om brudd, men heller at albuen er ute av ledd.

Uansett må Barcelona trolig klare seg uten stopperkjempen en god stund. Det som er helt sikkert, er at han går glipp av El Clasico-oppgjøret førstkommende helg.

Lionel Messi var lei seg på Puyols vegne etter kampen.

- Det er forferdelig synd at han ble skadet. Han var nettopp på vei tilbake fra skade, men vi vet ikke hvor lenge han blir ute, sier Messi.

Også Cesc Fabregas hadde vondt av Puyol.

- Vi gir deg våre fulle støtte, Carles. Du er en av de sterkeste personene jeg har møtt, og du kommer snart tilbake, skriver Fabregas på Twitter tirsdag kveld.

Tidlig scoring
Mot Benfica gikk Tito Vilanovas menn ut i hundre, og kampens første scoring kom allerede etter seks minutter.

Xavi og Lionel Messi kombinerte fint til venstre. Sistnevnte ble spilt fri langs kortlinja, og hamret ballen inn foran mål. Der kom Alexis Sánchez stormende, og fra tre meter skled chileneren enkelt ballen i mål. Dermed sto det 0-1 til Barcelona.

Barcelona styrte kampen og fortsatte å skape sjanser i første omgang, men stillingen var fortsatt 0-1 da lagene gikk til pause.

Sjekk lagoppstillinger og hvordan kampforløpet var minutt for minutt her.

Barcelona fortsatte overtaket direkte etter hvilen. To minutter ut i andre omgang kunne det stått 0-2, men Alexis Sánchez klarte ikke å utnytte gjennomspillet fra Lionel Messi, og avslutningen gikk over fra godt hold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Fabregas økte
Det skulle uansett ikke ta lang tid før bortelaget kunne juble for kveldens andre scoring.

Lionel Messi (hvem andre?) vartet opp med et soloraid langs Barcelonas høyreside, før han lekkert fant Cesc Fabregas foran mål. Der gjorde den tidligere Arsenal-spilleren ingen feil og satte ballen i mål. Dermed sto det 0-2 til Barcelona.

Messi noterte seg dermed for kampens andre målgivende pasning, og hans fjerde på de to siste kampene. Messi var også hjernen bak to av Barcelonas scoringer da Sevilla ble beseiret på lørdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Mot slutten av kampen ble Sergi Busquets utvist, etter det som så ut som en ettersleng mot en Benfica-spiller. Hjemmelaget klarte ikke å utnytte de siste minuttene med én mann med på banen, og kampen endte 0-2 til Barcelona.

Celtic-seier
I den andre kampen i gruppe G spilte Spartak Moskva hjemmekamp mot skotske Celtic. Kampen, som hadde avspark klokken 18, endte til slutt 2-3 til Celtic.

Gary Hooper sendte først Celtic i ledelsen, før hjemmelaget slo tilbake med to scoringer av Emmanuel Emenike.

Et selvmål gjorde at kampen sto 2-2, før Georgios Samaras avgjorde til fordel for Celtic i det 90. minutt.

Les mer om Celtics seier her.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.