RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bale er ikke i nærheten av Ronaldos nivå

Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ronaldo måtte lære av Solskjær for å bli en av verdens aller beste spillere, forteller gamletreneren.

Onsdag gikk Tottenham-manager Andre Villas-Boas langt i å bekrefte at Gareth Bale er på god vei mot Real Madrid, under en pressekonferanse på White Hart Lane.

- Overgangen kan skje veldig, veldig snart, sa Tottenham-manageren til det fremmøtte pressekorpset.

Men dersom overgangen skulle bli et faktum, vil ikke waliseren være i stand til å true posisjonen til en spiller som Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Det mener i hvert fall Ronaldos tidligere trener i Manchester United, Rene Meulensteen.

- Ronaldo mer komplett
- Jeg tror ikke det vil påvirke Ronaldo særlig mye, sier Meulensteen i et intervju med avisa The Telegraph.

- Etter min mening er ikke Bale i nærheten av å være på samme nivå, absolutt ikke. Ronaldo er en langt mer komplett spiller, legger han til.

Meulensteen, som ble sparket etter bare 16 dager i sin siste jobb som hovedtrener for russiske Anzji, tror at Bale kan bli en viktig spiller for Real Madrid, men at han trenger tid på å komme inn i spillergruppa.

- Men hvis Bale kommer og Ronaldo drar, av en eller annen grunn, vil det gjøre Real Madrid svakere, konstaterer han.

Lærte av Solskjær
Meulensteen jobbet som teknisk trener for Manchester United i 2007-08-sesongen, det året da laget endte opp med Champions League-tittelen.

I begynnelsen av sesongen var Ronaldo utestengt i tre kamper, noe som ga nederlenderen tid til å jobbe mye med stjernespilleren. Han forteller om en Ronaldo som trengte å justere holdningene sine.

- Jeg fortalte ham at et av problemene hans var holdningene, og derfor avgjørelsene på banen. «I øyeblikket spiller du for å sette deg selv i søkelyset, for å si 'se på meg, hvor god jeg er'. Derfor, herr Ronaldo, kommer du til å gjøre masse som ikke betyr noe for lagkameratene dine.» Han aksepterte det, forteller Meulensteen.

I stedet for å forsøke å score de vakreste scoringene, lærte treneren Ronaldo at det viktigste var å score - ikke hvor vakre målene var.

- «Se på Shearer, Lineker, Solskjær og Van Nistelrooy,» fortalte jeg ham. «De sier 'gi meg ballen, så sender jeg den i målet'.»

Fantastisk målstatistikk
Samtalene med Meulensteen så ut til å hjelpe.

Ronaldo scoret 31 mål på 34 ligakamper i 2007-08-sesongen, og scoret også Uniteds mål i Champions League-finalen mot Chelsea som endte 1-1, men som Manchester United vant på straffesparkkonkurranse.

Suksessen i portugiserens nåværende klubb, Real Madrid, er kjent for de fleste: De siste fire sesongene har Ronaldo scoret 146 mål på 135 ligakamper for Real Madrid.

Så gjenstår det å se hva Gareth Bales inntreden i klubben, dersom overgangen går gjennom, vil ha å si for Cristiano Ronaldo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere