*Nettavisen* Sport.

- Bale har ikke én svakhet

Foto: Afp

Selv Norwich-fansen jublet for fantastiske Gareth Bale.

27.12.11 23:02

NORWICH - TOTTENHAM 0-2:

Tottenham gikk til kampen mot Norwich vel vitende om at de fleste rivalene i Premier League hadde tapt poeng denne runden.

Londonlaget hadde derfor en glimrende mulighet til å spille seg inn i gullkampen med seier over kanarifuglene i gult og grønt.

Massivt press
Og Tottenham gikk ut i hundre på Carrow Road tirsdag kveld. Det første kvarteret var hjemmelaget knapt nær ballen, men Tottenham måtte slite for å få hull på byllen.

Både Gareth Bale og Emmanuel Adebayor hadde store sjanser i første omgang, men ingen maktet å sette ballen i mål.

Dramatisk ble det i det 44. minutt, da Steve Morison regelrett spente bein på William Gallas, men verken linjemannen eller dommeren fikk det med seg, og Norwich kunne puste lettet ut.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, til tross for at Tottenham ledet 11-3 i skudd etter første omgang.

Bale-scoring
Tottenham fortsatte presset, og ti minutter etter hvilen skulle de få lønn for strevet.

Adebayor fikk ballen feltet feilvendt i Norwich` sekstenmeter, men klarte å gi den videre til Gareth Bale. Waliseren gjorde ingen feil, sendte ballen langs bakken og i mål bak Norwich-keeper John Ruddy. Selv hjemmefansen jublet for Gareth Bale.

Det er ikke tilfeldig at det var akkurat Gareth Bale som sørget for Tottenham-scoring. Ifølge statistikkselskapet Opta har Bale enten scoret eller hatt en målgivende pasning i syv av de siste åtte Premier League-kampene han har spilt.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Fantastisk scoring
Og Bale aktet ikke å gi seg med det ene målet tirsdag kveld.

Etter 67 minutter fikk han ballen fra Luka Modric et par meter inn på Norwich` banehalvdel, og satte på turboen. Bale løp like greit forbi alt som var av Norwich-spillere og chippet ballen lekkert over Ruddy og i mål.

En fantastisk scoring av den briljante waliseren.

Det må være lov å stille spørsmålet: Finnes det en bedre kantspiller i Premier League? Trolig er svaret nei.

Flere fotballkolleger skrøt av waliseren på Twitter.

- Herre min hatt, det var en fantastisk avslutning etter et blendende løp, skrev Manchester Uniteds Rio Ferdinand etter 2-0-scoringen.

- Wow! Fart, kraft, avslutning, skrev Michael Owen.

Fester grep om bronsen
Tottenham kontrollerte inn seieren, og ingen av lagene skapte noen nevneverdige sjanser etter Bales 2-0-scoring.

Dermed fester Spurs et solid grep om tredjeplassen, og londonlaget har fortsatt én kamp mindre spilt enn sine argeste konkurrenter. Med syv poeng opp til førsteplassen, har Tottenham for alvor meldt seg på i gullkampen.

Tottenham-manager Harry Redknapp bare ristet på hodet da han etter kampen ble bedt om å beskrive innsatsen til Gareth Bale.

- Han er en utrolig fotballspiller og en fin type. For en spiller, for en atlet. Han har alt, absolutt alt. Når han starter på et løp, har ingen mulighet til å ta ham igjen. Han har høyden til å heade, sterk som en okse, kan drible og har egentlig ingen svakheter. For en fantastisk spiller, sier Redknapp til Sky Sports.

TV 2-ekspert og tidligere Premier League-proff Claus Lundekvam skryter også uhemmet av sin tidligere lagkamerat i Southampton, Gareth Bale.

- Han er en «superhuman» og helt fantastisk. Man kan ikke ta noe vekk fra Norwich i dag, for de prøvde alt de kunne. Men Tottenham, med en Gareth Bale i slik form, er vanskelig å stoppe. Det er fortjent at de vinner, sier Lundekvam på TV 2.

- De kan følge med hele veien
Den tidligere Premier League-kapteinen mener Tottenham har utviklet seg til å bli et stabilt topplag i Englands øverse divisjon.

- Dette var et eksempel på at Tottenham har tatt steg denne sesongen. Det er kapasitet der til å følge med hele veien, og nå er de syv poeng bak Manchester-lagene. Jeg tror ikke de rekker opp til et gulltrofé i den kampen der, men med tanke på topp tre ser det veldig bra ut, sier Lundekvam.

Han får støtte av Trevor Morley.

- Dette er det mest spennende Tottenham-laget jeg har sett. De spiller fantastisk fotball, sier Morley til TV 2.

Lærer av storlagene
Gareth Bale var som vanlig beskjeden etter den fantastiske oppvisningen.

- Vi har scoret mye denne sesongen, og var trygge på at vi skulle score i dag, også, uansett hvem som fikk muligheten. I dag var jeg heldig som fikk score, sier Bale til Sky Sports etter kampen.

På spørsmål om Tottenham har fått en ny type ro i spillet sitt denne sesongen, sier Bale følgende:

- Vi lærte mye av å spille mot store lag i Champions League, og vi har prøvd å adoptere den type fotball. Vi er tålmodige og vet at vi kommer til å skape mange sjanser med spillerne vi har, sier han.

- Er dere utfordrere til tittelen?

- Vi skal jobbe hard, ta en kamp av gangen og prøve å fortsette med den fotballen vi spiller for øyeblikket, avslutter Bale, som ikke overraskende ble kåret til kampens beste spiller.

Hvor bra kan Tottenham gjøre det i år? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.