RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

- Ballen var ikke inne

VM-legenden sjokkerte hele England. Eller gjorde han egentlig det?

Geoff Hurst skrev seg inn i VM-historien med sitt hat trick mot Tyskland under finalen i 1966, der England til slutt kunne løfte pokalen for første og eneste gang etter å ha vunnet 4-2.

Men ett av målene har lenge vært omdiskutert i fotballkretser, og regnes som et av de mest kontroversielle målene i VMs historie. Vi snakker selvfølgelig om det berømte 3-2-målet.

Traff tverrliggeren
Det sto 2-2 etter ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. I det 101. minutt på Wembley slo Hurst til. Skuddet gikk på undersiden av tverrliggeren og ned igjen på streken.

Etter mye om og men, valgte den sovjetiske linjedommeren Tofik Bakhramov å godkjenne målet. Hurst scoret også ett mål til helt på tampen av kampen, men 3-2-målet huskes nok best.

Den nå 68 år gamle Hurst har hele tiden hevdet at ballen var inne, men på en pressekonferanse sjokkerte han hele England.

- Ballen var aldri inne. Jeg skylder linjedommeren en hel del. Om han fortsatt hadde vært blant oss, skulle jeg tatt han i hånden og takket for målet, skal Hurst ha sagt ifølge The Sun.

- Takket være ham scoret jeg hat trick, og fikk en plass i VM-historien, sa mannen som er den eneste som har scoret hat trick i en VM-finale.

Utsatt for aprilspøk
Den sjokkerende uttalelsen kom under en pressekonferanse der de såkalte «non-league»-divisjonene i England skulle presentere en sponsoravtale med bettingselskapet Blue Square

Innrømmelsen så ut til å plage Blue Square-direktør Mark Jones, som holdt en hånd opp foran mikrofonen i det Hurst snakket i vei om at målet burde vært annullert.

- Vi hadde hentet inn Geoff Hurst fordi han er en VM-helt i England. Det er synd at han gjorde skam på det hele under dagens pressekonferanse, sier Jones.

Det hele skulle imidlertid vise seg å være en velregissert aprilspøk.

Om man kikker litt nærmere på sitatene, og folkene som har blitt sitert i saken som The Sun ha skrevet, skjønner man fort at det dreier seg om tull og tøys.

- Vi applauderer herr Hursts innrømmelse, skal Jürgen Akikyousuf i det tyske fotballforbundet ha sagt til The Sun.

Og om det navnet ikke overbeviser deg, så kan det jo også legges til at Fifas talskvinne Aprile Foolet også har uttalt seg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere