*Nettavisen* Sport.

- Balotelli gjør meg fortsatt sint

Foto: Getty Images/All over Press

Thiago Motta med oppfordring til lagkameraten før EM.

07.06.12 20:58

Det italienske landslaget har fått mye negativ oppmerksomhet i oppladningen til EM, men nå er Thiago Motta og resten av laget fokuserte på det som skal skje kommende søndag.

Torsdag møtte Paris Saint-Germain-spilleren pressen og uttrykte at han gleder seg til å ta fatt på sitt første mesterskap med det italienske flagget på brystet.

Balotelli må ta ansvar
Ikke uventet, fikk Motta spørsmål om lagkameraten Mario Balotelli og hans rolle i laget. Og 29-åringen, som spilte sammen med Balotelli i Inter, kom med en aldri så liten advarende pekefinger.

- Han har ikke forandret seg mye siden tiden i Inter. Han gjør meg fremdeles forbannet med vitsene sine. Utenfor banen er han en god gutt. Han må, akkurat som resten av laget, ta ansvar på banen. Det vil utgjøre en forskjell for oss, sier Motta ifølge Gazzetta dello Sport.

Den defensive midtbanespilleren tror Balotelli kan bli svært sentral når Italia skal kjempe om avansement fra gruppe C.

- Han kan utgjøre en forskjell, det er jeg overbevist om. Med sine kvaliteter, kan han hjelpe oss til å nå et enda høyere nivå.

Bryr seg ikke om å spille pent
Motta er av den oppfatning at et vellykket mesterskap for Andrea Pirlo, kan bety et vellykket mesterskap for Italia.

- Han styrer det som skjer foran forsvaret, men han trenger vår hjelp. Vi må alltid gi ham minst to pasningsalternativer når han har ballen, sier Motta.

Og hvis det var noen som var i tvil om at den gamle italienske mentaliteten er i ferd med å dø ut, tro om igjen.

- Jeg mener det betyr lite om man spiller bra eller dårlig. Det viktigste er å vinne, konstaterer Motta, som er helt klar på at Italia må spille opp mot sitt maksnivå for å slå Spania.

Italia møter Spania klokken 18.00 søndag, og kampen sendes direkte på NRK.

Se hele EM-programmet her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.