- Balotelli i trøbbel etter Instagram-tabbe

KAN HAVNE I TRØBBEL: Liverpool-spiss Mario Balotelli.

KAN HAVNE I TRØBBEL: Liverpool-spiss Mario Balotelli. Foto: Peter Byrne (PA / NTB scanpix)

Kan bli bøtelagt for rasisme.

02.12.14 09:27

Liverpool-spissen Mario Balotelli kan stå i fare for å bli etterforsket av det engelske fotballforbundet, etter at han la ut et bilde på Instagram mandag.

Det er avisen The Telegraph som mandag kveld skriver at bildet hadde uheldige referanser både til rase og religion. Bildet var av noe så uskyldig som TV-spillhelten Super Mario, men teksten på bildet kan være problematisk.

Det er frasene om at Super Mario «hopper som en svart mann» og «samler mynter som en jøde» som kan oppleves som rasistisk og stereotypiske.

Slettet bildet
Balotelli ble fort konfrontert om posten på nettsamfunnet Twitter og selv om han først gikk ut og forsvarte bildet, valgte han senere å slette det.

- Moren min er jøde, så det er bare å holde kjeft, skrev Balotelli til de som påpekte at Instagram-posten hans kunne være fornærmende for jøder.

Tilbake i 2012 ble tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand bøtelagt etter å ha brukt uttrykket «choc ice» om Ashley Cole på Twitter.

Det engelske fotballforbundet mente uttalelsen var upassende og at den hadde referanser til etnisk opprinnelse, hudfarge og rase.

Ferdinand ble bøtelagt med rundt 45.000 pund og det er med bakgrunn i denne dommen at The Telegraph nå tror Balotelli kan være i trøbbel.

Ba om unnskyldning
Liverpool-spissen har selv ved en rekke anledninger blitt utsatt for rasisme og reagert kraftig på måten han har blitt behandlet. Spesielt under tiden i Italia for Inter og senere AC Milan måtte spissen tåle mange tilrop fra tribunen.

Det å legge ut bildet av Super Mario var nok ikke vondt ment fra Balotellis side, men nå kan det altså likevel få noen uheldige konsekvenser.

Tirsdag formiddag sendte Balotelli ut en pressemelding der han ba om unnskyldning for Instagram-bildet.

- Det var ment å være antirasistisk, sier Balotelli i pressmeldingen.

Her er Instagram-bildet:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.