RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Banker England gule og blå

Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen tror Sverige vinner gruppe B foran England. Slik vurderer vi gruppe B.

England er den store favoritten i gruppe B og har som vanlig vært et yndet samtaleemne over hele verden i dagene før VM-sluttspillet starter.

Fotballens selverklærte hjemland har spillere i den ypperste verdenseliten, som Steven Gerrard, David Beckham, Frank Lampard og John Terry, men savner - enn så lenge - Wayne Rooney.

Spisskrise?
Det er bemerkelsesverdig at Sven-Göran Erikssons eneste spissalternativer er en skadet Rooney, en Owen i comebacksporet, en 17-åring som ikke har debutert på klubblaget sitt ennå og utskjelte Peter Crouch.

Det er nesten rart at blodsugerne i de engelske tabloidene ikke har beskyldt Eriksson for å hjelpe sitt hjemland Sverige i gruppe B.

Men England kan bli et farlig lag i Tyskland dersom Eriksson får Lampard og Gerrard til å fungere like bra offensivt som de gjør i klubblagene sine. Michael Owen er alltid en trussel foran motstandernes mål, og hvis han holder seg frisk, vil England gjennom denne trioen alltid være kapable til å score mål.

Det er likevel ikke gitt at England vinner gruppe B. Sverige vil garantert ha et ord med i den diskusjonen.

Mangler høyreback
Svenskene overrasket for øvrig også i laguttaket til dette mesterskapet. Lars Lagerbäck (57) tok ikke med noen naturlige høyrebacker i troppen, og satser i stedet på å bruke den anvendelige midtbanespilleren Mikael Nilsson i denne posisjonen. Blant annet på bekostning av Tippeligaens beste høyreback, Christoffer Andersson.

Vi frykter at Nilsson blir et svakt punkt for søta bror, men håper at vi tar feil. Det ser i alle fall svært spennende ut offensivt.

Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg, Kim Källström og Christian Wilhelmsson er alle spillere som kan gjøre ekstraordinære ting på en fotballbane.

Hvis de får en god start i Tyskland og spiller på seg selvtillit, kan Sverige bli et av de morsomste lagene å se fra sofakroken - eller puben, om du foretrekker det utsiktspunktet.

Siste kamp avgjør
Sverige og England møtes i den siste gruppekampen. Det blir trolig denne kampen som avgjør hvem som blir nummer én og to i gruppe B, og utfallet av denne kampen er det vanskelig å spå. Hvem trenger poengene mest? Hvem er lagenes potensielle motstandere i neste runde?

TV 2 Nettavisen tror i alle fall at England og Sverige avanserer til neste runde, mens Paraguay må nøye seg med tredjeplassen. Og skal vi tippe, setter vi pengene på at Sverige banker England i gruppefinalen.

Paraguay håper fremdeles at Roque Santa Cruz blir frisk nok til å spille i VM. Det er imidlertid lite trolig at han rekker åpningskampen mot England neste lørdag.

Savner Santa Cruz
Jose Cardozo er rimelig sikker på å få spille på topp for Paraguay, men det er usikkert hvem som tar plass ved siden av ham. Nelson Valdez og Nelson Cuevas er de mest nærliggende alternativene, men også midtbanespilleren Salvador Cabanas kan brukes i angrep.

Paraguay var tidligere synonymt med sterkt fokus på forsvarsspillet og hodesterke spisser. Under ledelse av uruguayfødte Anibal Ruiz (63) har laget blitt bedre organisert, og utviklet spillet i en mer kreativ retning og lagt større vekt på bevegelse.

Det er nok likevel for mye å forvente at de rødhvite skal gå videre fra denne gruppen. Vi tror de må nøye seg med en seier over Trinidad og Tobago og en påfølgende tredjeplass.

TV 2 Nettavisens tips: Sverige vinner gruppen foran England, mens Paraguay ender på tredjeplass og Trinidad og Tobago på fjerdeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere