RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

- Barca eller Chelsea blir mester

Sist oppdatert:
Vinneren av onsdagens semifinale i mesterligaen kommer til å gå helt til topps i turneringen.

I alle fall hvis vi skal tro Jose Mourinho. Portugiseren har stor tro på at hans tidligere klubb Chelsea vinner årets mesterliga – om de slår Barcelona i onsdagens semifinale. Hvis ikke, tror Inter-treneren på Barcelona.

– Vi vet kan Barca kan gjøre når de får mer rom, mens Chelsea er verdens beste lag hvis du ser på det rent fysiske. Onsdagens vinner blir årets mestere, sier Mourinho til Sky Italia.

LES OGSÅ:United knuste Arsenal på 11 minutter

Vil score først
En nøkkelspiller mot Barcelonas angrepsstjerner blir Chelsea-keeper Petr Cech. Men tsjekkeren er mest opptatt av at laget må score først i den kommende storkampen.

– Vi spilte en sterk kamp på Camp Nou, men 0-0 er på mange måter et vanskelig resultat med tanke på bortemålsregelen, forteller Cech på sin egen hjemmeside.

Chelsea spilte en sterk forsvarskamp i Spania forrige uke. Det håper de å gjøre også denne gangen. Men nå må de samtidig produsere målsjanser og lage mål.

– Målet vårt å holde nullen og score minst ett mål. Vi må spille mer offensivt enn i Spania, og det blir viktig å score det første målet i alle fall, sier Cech.

– Kan vinne overalt
I Barcelona-leiren skjelver man ikke i buksene før onsdagens møte. Forsvarsspiller Gerard Pique tror ikke Chelsea-forsvaret klarer å holde unna i nye 90 minutter.

– Vi har kapasitet til å vinne på Stamford Bridge. Vi kan vinne overalt. Jeg er sikker på at vi kommer til finalen, sier Pique, som har en fortid i Manchester United.

Barcelona er ikke vant med null scoringer. Spanjolene håper på mer rom å boltre seg i når Chelsea faktisk er nødt til å score.

– De kommer til åpne seg opp mer enn sist, men samtidig er Stamford Bridge en mindre bane, hvilket gjør vårt spill vanskeligere å gjennomføre.

Spanjolene er fortsatt i angrepsposisjon og kjemper om titler både i serie, cup og mesterliga denne sesongen. Sist helg vant de også klassikeren mot Real Madrid. Det betyr ekstra selvtillit før semifinalen.

– Seieren i Madrid var god, men det betyr ikke seier mot Chelsea. Vi har fortsatt ikke vunnet noe, understreker Pique.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere