*Nettavisen* Sport.

- Barca irriterer meg

Foto: AFP/Scanpix

Robin van Persie er ikke snau i sin karakteristikk av katalanerne.

24.03.11 16:28

Mesterliga-oppgjøret mot Barcelona på Camp Nou ble ingen hyggelig aften for Arsenal-spiss Robin van Persie.

I tillegg til at londonklubben røk hodestups ut av turneringen, måtte nederlenderen også forlate banen med rødt kort, etter en hårreisende avgjørelse av kamplederen.

van Persie fikk sitt andre gule kort da han sparket bort ballen etter å ha blitt avblåst for offside, men fløyta gikk kun et sekund før spissen klinte til.

- Utrolig irriterende
Etter kampen var både van Persie, Arsenal-manager Arsène Wenger og de øvrige lagkameratene rasende, uten særlig stor nytte.

I et intervju med nederlandske De Telegraaf innrømmer Arsenal-stjernen torsdag imidlertid at de ikke bare var dommeren som irriterte han i oppgjøret mot katalanerne.

Også hjemmelaget får nå til dels det glatte lag av den tidligere Feyenoord-mannen, som sammenligner spanjolene med Chelsea.

- Barcelona-spillerne klager og maser om hver eneste lille ting ute på banen. Det skuffet meg. Det minner meg om hvordan Chelsea oppfører seg i England, sier van Persie.

- Jeg er enig i at Barca er et fantastisk lag, men det må virkelig slutte å klage og mase slik. Det er utrolig irriterende for oss andre på banen, sier spissen.

- Alle ble sinte
Da nederlenderen var borte å pirket på Lionel Messi i løpet av kampen fikk han selv føle Barca-spillernes temperament på kroppen.

- Jeg skjønner ikke hva som skjedde da jeg lagde frispark mot Messi. Alle ble sinte på meg, selv om jeg gjorde mot ham som jeg ville gjort mot alle andre spillere.

- Hadde jeg gått inn på samme måte mot Javier Mascherano for eksempel, tror jeg ingen hadde brydd seg en gang, sier Arsenal-stjernen.

- Bedre enn Spania
Men til tross for de harde ordene måljegeren likevel ikke skjul på at han har stor respekt for Barcelona og måten det spiller fotball.

- Er det mulig å matche det Barca driver med? Jeg synes laget deres er bedre enn det spanske landslaget. Men alle lag kan tape, og jeg har aldri følt meg underlegen i møte med dem.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.