RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAR TRO PÅ TER STEGEN: Håvard Nordtveit tror hans tidligere lagkamerat blir en suksess i Barcelona.
HAR TRO PÅ TER STEGEN: Håvard Nordtveit tror hans tidligere lagkamerat blir en suksess i Barcelona. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Barcelona har skutt gullfuglen

Sist oppdatert:
Storklubbens nysignering får skryt.

PARIS (Nettavisen): Norske Håvard Nordtveit har fått være med på et aldri så lite eventyr siden han kom til Borussia Mönchengladbach tilbake i 2011.

Under Lucien Favres ledelse har den gamle storklubben igjen fått fotfeste i tysk fotball og sveitserens menn spiller fotball som er moderne og attraktiv.

Nordtveit har også denne sesongen vært en viktig bidragsyter i sin defensive midtbanerolle, selv om sesongen startet på benken for 23-åringen.

Totalt sett ble det 21 ligakamper og én scoring på ham denne sesongen.

- Gullfugl
Mönchengladbach har fått fram en rekke stjerner de siste årene og nåværende Borussia Dortmund-angriper Marco Reus er det fremste eksemplet.

Fra og med høsten er det imidlertid også en annen som skal spille for en av verdens aller største klubber, nemlig keeperen Marc-André ter Stegen.

Han ble i vår klar for den spanske storklubben Barcelona.

Katalanerne har i lengre tid jaktet en erstatter for Victor Valdes, som har annonsert at han forlater klubben nå i sommer. Valget falt til slutt på en storvokst 22-åring, som har tilbrakt hele livet i Mönchengladbach.

Lagkamerat Nordtveit mener spanjolene har gjort et kupp.

- Ja, det har nok skutt gullfuglen, sier han til Nettavisen.

- Han er en klassekeeper i mine øyne, topp to i Europa når det kommer til å bruke beina. Han gjør mange klasseredninger og har reddet mange poeng for oss både denne sesongen og tidligere, utdyper den norske profilen.

NY KLUBB: Marc-André ter Stegen er klar for Barcelona.

Oliver Kahn
Nordtveit ser for seg at Ter Stegen blir et førstevalg i Barcelona.

- De har fått en klassekeeper og han kommer nok til å spille mye der.

Selv om Tyskland har stolte keepertradisjoner, har ikke alltid de tyske burvokterne lyktes helt utenfor sitt eget land. Det finnes noen som har gjort sine saker bra, men det finnes også noen som har floppet ordentlig.

Nordtveit tror ter Stegen har det som skal til for å også lykkes i Spania og forteller at 22-åringen ofte blir sammenlignet med en tysk keeperlegende.

- Han blir sammenlignet med Oliver Kahn. Vi får håpe han etter hvert får den råskapen som trengs for å bli en verdensklassekeeper. Han er allerede en klassekeeper, men vil han ta et steg til, går han i seg selv, og klarer det.

- Han er et stort talent og det blir spennende å følge ham, sier Nordtveit,

- En lik rolle
Ter Stegen kom imidlertid ikke med i den tyske VM-troppen i år. Der gikk spillere som Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) og den tidligere Manchester United-keeperen Ron-Robert Zieler (nå i Hannover) foran 22-åringen i køen. Nye sjanser vil nok likevel by seg.

En som er involvert med landslaget for tiden, er Håvard Nordtveit, selv om det ikke er snakk om forberedelser til VM. Norge møter nemlig Frankrike tirsdag.

I den kampen er det ventet at Nordtveit igjen kommer til å spille stopper. En rolle 23-åringen kjenner godt, selv om han ofte spiller midtbane i klubben.

- Det blir litt av den samme rollen jeg har i klubben. Der har jeg også en defensiv rolle og strukturen blir ganske lik. Når én går foran, trekker de tre andre bak for å gi støtte. Det er tydelig at Per-Mathias Høgmo vil ha meg bak.

Også i landskampen mot Tsjekkia i vinter var Nordtveit tatt ut som stopper.

- Det har gått bra på trening. Nå håper vi å få noe av det ut i kamp. Vi møter et godt lag, et lag som håper å gjøre seg bemerket i VM, og det blir mye folk.

Får telefon
Nordtveit legger ikke skjul på at han gjerne også med tiden kaprer en stopperrolle i Mönchengladbach og har fått signaler om at det er muligheter.

- I sesongoppkjøringen sist, spilte jeg stopper i alle kampene. Både treneren og manageren vet at jeg behersker den plassen. Før jeg dro hjem til Norge nå, sa treneren at han skulle ringe meg om noe snart, jeg vet ikke helt hva, men det er mulig han vil diskutere om jeg skal spille stopper igjen, sier han.

- Det er mulig de vil satse på meg i den retningen, Jeg har uansett tro på at det er den rollen jeg kommer til å spille i om ikke så lenge på klubblaget.

Nordtveits makker mot Frankrike blir trolig kaptein Brede Hangeland.

Frankrike - Norge følger du i Nettavisens livesenter fra 21.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere