RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barcelona vil snyte City for suksessmenn

TIL BARCA? Manuel Pellegrini kobles til Barcelona.
TIL BARCA? Manuel Pellegrini kobles til Barcelona. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)
Slik skal katalanerne stoppe uroen.

Det har vært mye uro i Barcelona den siste tiden og det skal angivelig være en del misnøye med hovedtrener Luis Enrique blant stjernene i klubben.

Nylig fikk sportsdirektør Andoni Zubizarreta sparken og like etter valgte klubbehelten Carles Puyol å slutte i sin stilling som hans assistent.

Dette skal være et resultat av FIFA-dommen som sier at Barcelona ikke kan handle nye spillere før i 2016, på grunn av brudd på reglene.

Omtrent samtidig gikk Lionel Messi ut på Instagram og begynte å følge Chelsea, samt Chelsea-spillerne Filipe Luis og Thibaut Courtois.

Dette har ført til massive spekulasjoner verden over og Messi er plutselig koblet til en rekke storklubber. Eksperter som følger Barca tett mener imidlertid at dette kun er Messis måte å si at han ønsker forandringer på.

- Vil ha trio
Messi er blant de som ikke er fornøyd med Luis Enrique.

Som en følge av alle disse tingene gikk Barca-president Josep Maria Bartomeu ut og annonserte nytt presidentvalg i den spanske storklubben.

All uroen har også ført til spekulasjoner om at an ny manager er på vei inn i klubben og fredag skriver Mirror at Manuel Pellegrini er aktuell.

Han har tidligere hatt stor suksess som trener i spansk fotball.

Chileneren er i dag manager i engelske Manchester City. Mirror skriver også at Barcelona ønsker å hente City-direktørene Txiki Begiristain og Feran Soriano.

De to sistnevnte har bakgrunn i nettopp Barcelona og var viktige under tiden da katalanerne ble sett på som verdens beste klubblag.

- Suksessmenn
De to, sammen med Pellegrini, har også fått en del av æren for Citys suksess den siste tiden. Nå håper Barcelona at denne trioen kan redde klubben.

Begiristain jobbet i Barcelona i perioden 2003 til 2010, under president Joan Laporta og nå ryktes det at Laporta vil stille til valg igjen.

Barca vant 12 titler med Begiristain som sportsdirektør. 50-åringen har også en lang karriere som spiller i Barcelona og har 368 kamper for klubben.

Soriano var visepresident i Barcelona i perioden 2003 til 2008.

Manchester City møter nettopp Barcelona i Champions Leagues neste runde. Det første møtet spilles på Etihad 24. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere