*Nettavisen* Sport.

- Bare én definisjon på god fotball

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

Og Nils Arne Eggen fikk ettertrykkelig demonstrert hva han mener.

07.06.10 09:34

ROSENBORG - KONGSVINGER 4-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Det var bare spilt drøyt ti minutter på Lerkendal da Rosenborg allerede ledet 3-0 over stakkars Kongsvinger.

Rett nok var det knyttet store forventninger til Nils Arne Eggens comeback som hovedtrener for Rosenborg, men det var vel de færreste som trodde på den utløsningen trønderne var vitne til det første kvarteret.

Fredrik Winsnes, Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred sto for målene da Rosenborg løp Kongsvinger i senk fra start av på Lerkendal.

Og dermed kan mye tyde på at de «kjedelige» førsteomgangene på Lerkendal er historie. Nils Arne Eggen er klokkeklar på at Rosenborg skal spille god fotball og underholde.

- Dess mer du vinner, dess viktigere blir måten du vinner på, sier Eggen til Nettavisen.

Les alt om tippeligarunden!

Stormet fram
Men det var store spørsmålstegn ved hvor stort avtrykk Eggen hadde gjort på Rosenborg-laget etter halvannen uke ved roret. Kunne Rosenborg allerede nå bli langt mer offensive enn det de ble kjent for under Erik Hamrén?

Og fra første spark på ballen var det ingen tvil: Rosenborg skulle fram og de skulle jage mål.

Per Ciljan Skjelbred sa det ganske godt etter kampen, på spørsmål om det under Eggen er et større jag etter å komme seg fram i banen:

- Vi framover nå. Vi har ikke noe valg, sier Skjelbred til Nettavisen.

Og om det var noe som minnet om Eggen-preg på spillet til Rosenborg så var det de mange bevegelsene offensivt i banen, initiativene i bakrom og det enorme presset Rosenborg satte på Kongsvinger.

Det kostet krefter for Rosenborg, men med 3-0 etter elleve minutter var det ingen tvil om at råkjøret var verdt det.

Og selv om tempoet dabbet noe av etter pangåpningen, fortsatte hjemmelaget å skape sjanser, uten at det resulterte i flere mål før hvilen.

Hamrén-hyllest og Prica-mål
Men etter en pause, der Erik Hamrén ble hyllet av tjue tusen tilskuere, rakk publikum så vidt å finne setene igjen før Rade Prica raget høyest på et hjørnespark, og stanget inn 4-0. Trønderpublikummet visste å sette pris på mannen som førte Rosenborg tilbake til toppen, men det er ingen tvil om at de lot seg begeistre av mannen som alle nå drømmer at skal føre dem tilbake til Europa.

Les videre under videoen av Hamréns rørende avskjed

HTML EMBED
TV2Player.insert(432216,"playerProgram432216", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Og Nils Arne Eggen var klar på at publikum ikke kom utelukkende på grunn av han, men at flere av tilskuerne nok var nysgjerrige på hva Eggen-comebacket ville bety.

- Det var nok en del nysgjerrige mennesker her i dag. Du vet, de kommer for å se god fotball, sier Eggen til Nettavisen.

- Det er som kjent mange definisjoner på «god fotball». Hvilken definisjon har du på god fotball, Nils Arne Eggen?

- Nei, det er ikke flere definisjoner på det. Det er det bare du som tror. God fotball er når man spiller raskt og kontrollert i lengderetningen, med samtidige bevegelser. Deretter handler det om gode innlegg og gode innløp. I bunn og grunn handler det om å skape sjanser og å score mål, sier Eggen.

«Stryk minus» til Inter
Rosenborg-treneren bruker årets semifinale i Champions League mellom Barcelona og Inter som eksempel.

- Inter ønsket jo ikke å bevege seg framover i den kampen, og det gir karakteren stryk minus, mens Barcelona får stryk pluss, smiler Eggen. Og legger ikke skjul på at underholdningsaspektet i fotballen er helt sentralt for å trekke publikum.

Sitt eget lag gir han karakteren 4+ for prestasjonen mot Kongsvinger.

- Jeg synes det var brukbart, men vi må ikke overdrive. Minuset i dag er at vi sløser for mye med sjansene.

- Ryggmarksrefleksen tilbake
En som imidlertid tok var på sjansen sin, var Fredrik Winsnes. Han er en av de få som har hatt Eggen som trener tidligere, og dermed var det kanskje passende at det var han som satte inn 1-0 etter fire minutter.

Og Winsnes vil ikke være med på at Rosenborg ikke var underholdende under Hamréns ledelse, men han erkjenner at Nils Arne Eggen kan få mer fart på det offensive spillet i RBK.

- Den siste uka har jeg merket at man har fått tilbake ryggmarksrefleksen. Det handler om å vende og å starte i lengderetningen. Nils stresser dette på hver trening, og da blir det som regel slik i kamp også. I dag skaper vi mange sjanser og vinner 4-0. Jeg håper selvfølgelig at vi fortsetter utviklingen, sier Winsnes til Nettavisen.

Og Nils Arne Eggen gleder seg også til fortsettelsen.

- Det skal bli artig å se hva vi kan få til, avslutter Eggen.

Ut i fra den første kampen kan nok de fleste glede seg, og kanskje aller mest billettselgerne på Lerkendal. Med sjanser i fleng, mange mål og en frittalende Nils Arne Eggen tilbake i manesjen, er det nok mange som kan tenke seg å være med på moroa. Det kan bety fullt hus på Lerkendal etter VM-pausen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.