RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NEDERLAG: Celtic og trener Ronny Deila er videre i europaligaen, men fikk hjelp til det etter å ha feilet selv.
NEDERLAG: Celtic og trener Ronny Deila er videre i europaligaen, men fikk hjelp til det etter å ha feilet selv. Foto: Danny Lawson (Pa Photos / NTB scanpix)

- Bare én mann som velger taktikken

Sist oppdatert:
Ronny Deila slaktes etter Celtic-tap i viktig kamp.

CELTIC - SALZBURG 1-3: 

Stefan Johansen var toneangivende i Celtics offensive spill, og scoret også lagets reduseringsmål i europaligakampen hjemme mot Red Bull Salzburg.

Dessverre for vardøværingen og Celtic fungerte ikke forsvaret i nærheten av godt nok i kampens første minutter.

Det endte med tap, men Celtic er likevel videre takket være kveldens andre resultat i gruppa.

- Vi er glade for å gå videre, men vi ville ordne det selv. Vi begynte kampen veldig dårlig, men viste mot og kom tilbake. Jeg er stolt over den andre omgangen, da vi la skikkelig press på dem, sier Ronny Deila ifølge BBC.

- Salzburg har vist at de er et veldig solid lag, og de beste lagene går videre. Alt er mulig i fortsettelsen. Hvis vi kan håndtere et lag som Salzburg, så er vi på det nivået vi trenger, fortsatte Celtics norske trener.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MÅLSNIK: Salzburgs Alan fikk enkelt styre inn to raske mål mellom feiplasserte Celtic-spillere.

Hartson-refs

Som vanlig slipper ikke Deila unna kritikken når Celtic leverer skuffende resultater.

Tidligere Celtic-spiss John Hartson serverer en tirade mot nordmannens taktiske disposisjoner i torsdagens oppgjør.

«Celtic bør ha et godt resultat hjemme på et så viktig tidspunkt i gruppa. Taktikken bør sørge for at det skjer. Én mann velger taktikken!!», tordner Hartson på Twitter.

Stefan Johansen spilte fra start for vertene, men kunne ikke hindre at det skotske storlaget kom veldig skjevt ut.

Allerede etter åtte minutter gjorde halvhjertet forsvarsspill at Salzburg fikk komme nesten upresset inn i 16-meteren.


Arbeidsro for spiss

Skuddet fra høyrekant Massimo Bruno traff Charlie Mulgrew, før ballen dalte ned i rommet bak hjemmelagets midtforsvar. Der luntet spissen Alan inn, og kunne enkelt plassere inn 0-1.

Det skulle ikke ta mer enn fem minutter før Deilas utvalgte forsvarere rotet det til igjen.

André Ramalho fikk stusse en corner helt upresset. Der ballen så havnet sto hans brasilianske landsmann Alan nok en gang. Heller ikke denne gangen hadde 25-åringen problemer med å overslite Craig Gordon fra kort hold.

- Det er skrekkelig forsvarsspill av Celtic. Efe Ambrose står bare og ser på at Alan avslutter helt alene foran mål, utbrøt MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

Johansen-treff

Halveis ut i første omgang trodde de fleste på Celtic Park at Jonathan Soriano hadde skrudd inn 3-0 for gjestene da han bøyde et frispark opp i vinkelen bak Gordon. Men nettkjenningen til den tidligere Barcelona-angriperen ble ikke godkjent.

Årsak: Dommeren hadde markert for indirekte frispark, mens spanjolen beinet ballen direkte i mål.

Da halvtimen var spilt var det Stefan Johansen og venstreback Emilio Izaguirres samspill som brakte Celtic tilbake i kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SKAPTE SPENNING: Stefan Johansen henter ballen etter å ha redusert mot Red Bull Salzburg, men det ene målet holdt ikke til poeng.


Sistnevnte la inn fra venstre, og Johansen fyrte løs med én ballberøring. Et flott mål, som i alle fall bidro til mer nerve på Celtic Park.

Det gode samarbeidet mellom nordmannen og Izaguirre fortsatte. Dette var med på å skape flere farligheter i andre omgang, der Celtic også ga sine østerrikske gjester mer kamp.

Punktert på overtid

Tross flere farlige sjanser begge veier ble det ikke scoret flere mål før godt inne i overtida. Og da var det Salzburg-innbytter Naby Keita som nikket inn en retur fra Craig Gordon.

Dermed gikk Deila, Johansen og Celtic på sitt første tap i europaliga-gruppespillet. Salzburg (13 poeng) er nå sikret førsteplassen i pulja, mens Celtic (8 poeng) garantert tar seg videre som gruppetoer.

Bunnlaget Astra Giurgiu slo Dinamo Zagreb 1-0 hjemme i den andre gruppekampen torsdag. Med det tok rumenerne seg opp til tredjeplassen med fire poeng, ett mer enn sine kroatiske gjester. 
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere