*Nettavisen* Sport.

- Bare Ronaldo har vært i nærheten av Martin

AUTOGRAFJEGER: Martin Ødegaard møtte denne herren på flyplassen på Malta. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Derfor forstår Nils Johan Semb at Norge føler seg snytt.

11.10.14 16:20

VALLETTA (Nettavisen): Før møtet med Malta fredag snakket hele Norge om Martin Ødegaard og selv om 15-åringen ikke kom på banen, snakket de fleste om han, også etter kampen.

På sosiale medier raste folk fordi de ikke hadde fått sett et glimt av den mye omtalte spillere. Det til tross for at Norge hadde full kontroll på kampen og det kunne blitt en grei debut.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsket ikke å snakke mye om Ødegaard etter kampen.

Henviser til Høgmo
Da Nettavisen snakket med toppfotballsjef Nils Johan Semb på flyplassen i Valletta lørdag ettermiddag, var også han ganske ordknapp og henviste først til Høgmo.

- Jeg fikk det samme spørsmålet i går og synes at Per-Mathias skal svare på det. Martin har framtiden foran seg og kommer til å spille mange kamper, sier toppfotballsjefen til Nettavisen.

- Jeg synes vi burde ha fokus på at Norge gjorde en bra kamp og at laget sto fram bra. Jeg ønsker at vi skal ha et fokus på de spillerne som er på banen, fortsetter Semb lørdag.

Den tidligere landslagssjefen skjønner likevel at folk følte seg litt «snytt».

- Jeg skjønner at det blir mye fokus rundt en 15-åring med de ferdighetene og den spilleforståelsen Martin har. Det skjønner jeg godt. Det jo nærmest en sensasjon at en 15-åring er på landslaget, uansett nasjon, sier Semb.

- Ronaldo
Semb sier han kun har sett én spiller som har vært i nærheten av nordmannen. Han er i dag ganske så kjent og heter Cristiano Ronaldo. Portugiseren er superstjerne i spanske Real Madrid.

- Det er få som har sett så mye aldersbestemt fotball opp gjennom årene som meg. Jeg kan ikke huske å ha sett noen fra andre nasjoner som er så langt framme, hevder toppfotballsjefen.

- Kanskje med unntak av Ronaldo, som debuterte mot oss som 16-åring på et ligalandslag. Han spilte sin første kamp, da, og var også langt fremme, forteller Semb.

Med et slik skussmål, blir selvsagt forventingene til Ødegaard også enorme.

- Jeg skjønner at folk vil se han spille med de beste. Men vi må også ha fokus på de som faktisk spiller bra fotball og laget som enhet, sier han.

Autografjeger
Ødegaard selv ble skjermet fra pressen da landslaget ankom flyplassen lørdag.

15-åringen uttalte seg kort til pressen etter kampslutt fredag og sa han ikke var skuffet og var klar på at han ville få nye sjanser senere. Kanskje allerede mot Bulgaria mandag?

Selv om Ødegaard nok fortsatt er mest kjent hjemme i Norge, hadde det likevel dukket opp én og annen autografjeger på flyplassen for å sikre seg navnetrekket til den unge, norske stjernen.

P.S. Per-Mathias Høgmo ønsket ikke å snakke med norsk presse lørdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.