RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bare United kan kjøpe Messi

MANGE RYKTER: Lionel Messi er het om dagen.
MANGE RYKTER: Lionel Messi er het om dagen. Foto: Manu Fernandez (Ap / NTB scanpix)
Sjekk hvorfor her.

Det har den siste tiden svirret en del rykter rundt framtiden til Lionel Messi og selv om ekspertene er klare i sin tale, argentineren kommer ikke til å forlate Barcelona, så stopper ikke det avisene i å trykke nye saker om stjernen.

De siste dagene har Messi blitt koblet med både Chelsea og Manchester City og overgangssummen har blitt sagt å være i overkant av 200 millioner pund.

På toppen av dette kommer en fantastisk lønn.

Ifølge Daily Mail kan imidlertid Chelsea og City bare glemme Messi. På grunn av Financial Fair Play kan ingen av klubbene betale det stjernen er verdt.

- Bare United og Real
Avisen skriver at det kun er to klubber som har penger til en slik overgang. Det er Manchester United og Barcelonas erkerival Real Madrid.

Selv om spillere tidligere har gått mellom Barca og Real er det utenkelig at Messi ville gjøre det. Dermed står man igjen med kun Manchester United.

- Med overskuddet de genererer og pengene de allerede har i banken, er det bare United og Real som kan bruke så mye penger, uten å bli straffet av UEFA, sier økonomiekspert Rob Wilson ved universitetet i Sheffield.

- Men med lønnen på toppen, ville det bli vanskelig selv for de to klubbene.

Utkjøpsklausulen til Messi hevdes å ligge et sted mellom 196 millioner pund og 210 millioner pund. Barcelona-stjernen har i tillegg en lønn på i overkant av 330.000 pund i uken. I en ny klubb ville han trolig kreve enda mer.

Ifølge reglene i Financial Fair Play kan ikke en klubb tape mer enn 23,5 millioner pund i løpet av en treårsperiode. Overskrider en klubb denne grensen står den i fare for sanksjoner fra UEFA, noe City og PSG nylig har opplevd.

Avdrag
Én måte å komme seg rundt reglene på, er å dele opp betalingen i flere avdrag, men Wilson ved universitetet i Sheffield tror ikke det kan skje.

- Med mindre Messi virkelig ville bort fra klubben, tror jeg ikke Barcelona går med på noe slik. En betaling i flere avdrag ville selvsagt gjort det enklere for klubber som City, Chelsea og PSG å hente Messi. Jeg husker at Manchester United ville ha alle pengene med én gang da de solgte Cristiano Ronaldo og jeg føler meg trygg på at Barcelona ønsker det samme, sier Wilson.

Grunnen til alle ryktene rundt Messi den siste tiden skal være at stjernen er misfornøyd med det som skjer i Barcelona. Hovedtrener Luis Enrique lever på lånt tid og det har vært en del rot innad i klubben etter at det ble klart at Barcelona ikke kan kjøpe nye spillere før vinteren 2016. Sportsdirektør Andoni Zubizarreta fikk nylig sparken og Carles Puyol trakk seg for sin rolle.

Omtrent samtidig gikk Messi ut og begynte å følge Chelsea, samt Filipe Luis og Thibaut Courtois på Instagram. Det satte fart i spekulasjonene.

Ekspertene mener imidlertid at dette er Messis måte å gi klar beskjed til Barcelona-ledelsen om at noe må gjøre i klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere