- Bare vi ikke driter oss ut der

Foto: NTB Scanpix

Agnar Christensen mener én ting blir spesielt viktig i møtet med Tottenham.

19.09.13 08:24

Tromsø står overfor en enorm oppgave når Andre Villas-Boas' Tottenham er motstander på White Hart Lane torsdag.

Agnar Christensens menn ble egentlig slått ut av Besiktas i kvalifiseringen til Europa League, men da tyrkernes anke etter en kampfiksingsdom ble avvist, fikk tippeligalaget muligheten.

- Kan ikke drite oss ut
Den muligheten akter underdogen å ta var på selv om laget kjemper mot alle odds.

- Vi har forberedt oss på å møte et av Europas 20 beste lag. Jeg ser på Tottenham som sterkere enn Besiktas, og inngangen til kampen blir selvsagt litt annerledes enn til en tippeligakamp, sier trener Agnar Christiensen til Nettavisen.

Ikke overraskende er Tromsø-treneren klinkende klar på at det defensive må sitte dersom hans lag skal ha muligheter til å ta poeng.

- Vi har bra statistikk i Europa, men møter selvsagt et sterkt lag nå. Vi er nødt til å treffe med det defensive. Bare vi ikke driter oss ut der, har vi muligheter. Selvsagt blir det også viktig å ta vare på de sjansene vi får. Det viste FC København senest denne uken.

- Skal ikke være tilskuere
Til tross for at Tromsø-spillerne kan beundre sine motstandere på TV hver helg, er ikke Christensen redd for at respekten og anledningen skal bli for stor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

- Nei, det tror jeg ikke. Vi spilte foran 62.000 tilskuere i Istanbul, så vi har en viss erfaring. Vi har ikke tenkt å være tilskuere. Vi skal gripe sjansen når vi har den, slår han fast.

- Er det enkeltspillere dere vil se spesielt opp for?

- Det er mange gode enkeltspillere i Tottenham, men det er usikkert hvilket lag de kommer til å stille med. Defoe er trolig tilbake, og det er usikkert om Eriksen kommer til å spille. Paulinho og Dembélé er også meget gode spillere i norsk målestokk.

Tidenes prestasjon?
- Hvor stor prestasjon vil det være av Tromsø Idrettslag å få med seg poeng hjem fra London?

- Det vil være tidenes prestasjon for et norsk lag i Europa, sier han før han modererer seg noe - muligens når Rosenborgs prestasjoner i Champions League på 90-tallet dukker opp i hodet.

- ... i alle fall i løpet av de siste årene.

Tidenes prestasjon eller ikke, Tromsø vil sende sjokkbølger gjennom Fotball-Europa dersom «Gutan» får med seg poeng hjem fra White Hart Lane torsdag kveld.

Kampen kan du følge direkte på nalive.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.