*Nettavisen* Sport.

- Be om hjelp, Rooney

Foto: (Reuters/Scanpix)

Sjefen for Spilleforeningen i England, Gordon Taylor, oppfordrer Wayne Rooney til å søke hjelp.

Onsdag så Rooney gult to ganger i løpet av ti sekunder i Champions League-oppgjøret mot Villarreal, noe som naturlig nok medførte rødt kort. Rooney var så oppgitt over det første gule kortet han fikk at han sarkastisk applauderte dommer Kim Milton Nielsen midt opp i ansiktet.

Det skulle han selvsagt aldri ha gjort.

Og det er ikke første gang Rooneys temperament skaper problemer for ham. I landskampen mot Nord-Irland havnet han i ordklammeri med sin egen lagkaptein, og mange mener at temperamentet hans i altfor stor grad overskygger det fantastiske talentet han har.

Gordon Taylor tror Rooney vil ha godt av profesjonell hjelp, og at Tony Adams' klinikk Sporting Chance kanskje kan være en god løsning.

- Rooney har et stort talent, og man vil jo ikke se det gå til spille på grunn av dårlig temperament. Man håper at rådene og hjelpen fra manageren og lagkameratene vil få Wayne til innse at det virker mot sin hensikt å miste hodet på den måten. Det gjelder å telle til ti og ikke reagere på situasjoner, sier Taylor til The Sun.

Dommer Nielsen beskrev Rooneys oppførsel som «dum», og tror hans mangel på disiplin kan sette karrieren i fare.

- Jeg har opplevd verbale protester, men aldri en slik gest. Hvis Rooney fortsetter å vise dommerne såpass lite respekt, vil han få problemer med å holde seg på banen, sier dansken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.