RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beckham plasserte MLS på kartet

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
«One more year» ropte lagkameratene i garderoben etter finalen og avskjedskampen til David Beckham.

Los Angeles Galaxy vendte 0-1 ved pause til seier 3-1 i MLS-finalen mot Houston Dynamo lørdag og ga David Beckham seier i avskjedskampen.

«One more year» ropte lagkameratene i garderoben etter finalen, men ganske sikkert til ingen nytte. Den engelske superstjernen har gjort det klart at han leter etter en ny utfordring.

- Vi ville la David vite at vi fortsatt ønsker ham i laget. Vi gjorde det i fjor, og da fikk vi det vi ønsket, så hvorfor ikke prøve? Vi får se hva som skjer, sa forsvareren Todd Dunivant.

Beckham fikk ikke avslutte MLS-karrieren med scoring, men han fikk sin annen MLS-tittel og stående applaus da han ble byttet ut i sluttsekundene. Etterpå fikk han mye ros.

- Om 20 år vil vi fortsatt snakke om David Beckham som vendepunktet for denne ligaen, sa trener Bruce Arena.

På kartet
- Han kom på en tid da ligaen trengte noe som kunne gi den global appell, og det var ikke noe større navn i fotballen enn David Beckham. Det gjorde ligaen relevant og ga andre lag noe å strekke seg etter, sa keeper Kasey Keller.

(Se videointervu med David Beckham under)

Get Adobe Flash player

Publikumstallene har økt jevnt i Beckhams seks år, og i dag er det mange kjente navn i ligaen.

- David plasserte MLS på kartet, og han har mye av æren for at spillere som jeg ønsker å komme hit. Ligaen har vokst enormt, sa Robbie Keane.

- Jeg håper at jeg har skapt litt interesse. Det skapte en del blest da jeg bestemte meg for å komme hit, og om det er det viktigste jeg har gjort så er det flott, sa Beckham selv.

Calen Carr ga Dynamo ledelsen rett før pause, da han ble spilt gjennom et uoppmerksomt Galaxy-forsvar og lurte keeper med et skudd ved nærmeste stolpe.

Vendte
Foran sitt eget publikum kjempet Galaxy seg inn i kampen og utlignet et kvarter ut i annen omgang. Laget bet seg fast etter et hjørnespark, og Juninhos innlegg fra høyre ble headet inn av Omar Gonzalez, som slo to motspillere i luftduell.

Fem minutter senere var Galaxy i ledelse etter enda en dødball. Et frispark fra Beckham ble ikke ordentlig klarert, og Mike Magee prøvde seg med et brassespark. Ballen endte i armen på tidligere Stabæk-spiller Ricardo Clark, og dommeren pekte på straffemerket. Landon Donovan satte ballen kontrollert i hjørnet.

Dynamo prøvde forgjeves å utligne, og på overtid skaffet Robbie Keane et straffespark til da han ble felt av keeper Tally Hall. Keane la selv ballen til rette og fastsatte resultatet.

Galaxy er mester for annet år på rad, og for fjerde gang totalt. Også i fjor ble Houston Dynamo slått i finalen. Gonzalez ble kåret til finalens mest verdifulle spiller. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere