- Beckham trodde han var større enn Ferguson

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix

Skotten avslører hvorfor stjernen måtte bort fra Manchester United.

22.10.13 16:10

Tirsdag holdt tidligere Manchester United-manager sir Alex Ferguson en pressekonferanse i forbindelse med sin nye bok, som inneholder en rekke avsløringer.

Skotten snakket blant annet om folk som Wayne Rooney, David Beckham og Roy Keane. Han skriver at førstnevnte etter hvert fikk et alt for stort ego.

Beckham var stor stjerne i Manchester United på 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet, men flyttet etter hvert til Real Madrid.

- Måtte bort
Ferguson avslører at de to først ble uvenner etter FA-cupfinalen i 2003. Skotten hadde kritisert prestasjonen til stjernespilleren etter kampen.

- I det en Manchester United-spiller tror han er større enn klubben, så måtte han bort. David trodde han var større en Alex Ferguson, står det i boken.

I boken skriver Ferguson også om den mye omtalte situasjonen der Beckham skal ha blitt truffet av en fotballsko i garderroben.

- Han var cirka 12 fot unna meg, David bannet og svor, og jeg gikk mot ham og sparket til en haug med fotballsko. En av disse traff ham rett over øyet. Han reiste seg og ville gå på meg, men lagkameratene ba ham sette seg ned. Dette var Davids siste sesong i United. Arbeidsviljen hans var fallende.

Beckham var med å vinne Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger og Champions League én gang i løpet av sin karriere i den engelske storklubben.

Sommeren 2003 takket han imidlertid for seg og dro til Spania. Overgangen var verdt rundt 25 millioner pund.

- Et problem
Fotballstjernen er gift med popstjernen Victoria Beckham, noe Ferguson aldri helt var komfortabel med.

- Et stort problem for meg, fordi jeg er en fotballmann, er at han forelsket seg i Victoria, sier Ferguson på pressekonferansen.

David og Victoria Beckham var en periode et av klodens mest profilerte par, og Beckham brukte mye tid på ting som ikke var relatert til fotballen.

Under tiden i Spania var Beckham med å vinne La Liga med storklubben, før han senere gikk til LA Galaxy i USA. Han var også på lån i AC Milan og Paris Saint-Germain.

- Da han gikk fra Real Madrid til LA Galaxy, sa jeg akkurat hva jeg mente. Jeg tror han etter hvert savnet å spille på toppnivå, sier skotten.

- Men han var en fantastisk gutt og har blitt et ikon. han jobbet steinhardt for å bli en god fotballspiller, sier den tidligere manageren.

Ferguson på sin side ledet Manchester United fra 1986 og fram til mai i år. Han vant totalt 38 trofeer med klubben og ledet noen av tidenes beste fotballspillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.