*Nettavisen* Sport.

- Bedre enn Pelé, Maradona og Zidane

Foto: (PA/Scanpix)

- Ja, for står det på Internett, så er det sant.

Det var nok ikke dette nettsiden til det internasjonale fotballforbundet (fifa.com) hadde i tankene en sommerdag i fjor sommer.

En liten nettavstemning.

- Hvem er tidenes beste fotballspiller?

Noen kandidater.

- Diego Maradona, Johan Cruyff, Pelé, Zinedine Zidane og Franz Beckenbauer.

Men så.

- Ja, vi legger en liten tekstboks under disse kandidatene. Så kan folk foreslå egne kandidater.

Det ble en gedigen feil.

Les også:Vurdering av gruppa med Sør-Korea, Argentina, Nigeria og Hellas

Kuppet avstemningen
Sent om kvelden, norsk tid, 11. juni 2009, la nemlig den sørkoreanske nettportalen naver.com merke til avstemningen. De la ut en lenke til avstemningen på sine sider, og koreanere elsker sine egne.

Plutselig var Manchester United og Sør-Koreas Ji-Sung Park, spilleren som allerede har gater og parker oppkalt etter seg selv i landet, tidenes beste fotballspiller. Alle stemmene på ham kom fra sørkoreanske nettsider. Med ett unntak. Han fikk også én stemme fra Nord-Korea.

- Skryter jeg av dette kommer jeg til å få gjennomgå av lagkameratene, sa Park selv etterpå.

I Sør-Korea skjønte man ikke oppstyret.

- Hvis det står på Internett, så må det jo være sant, sa en fan etterpå.

27 kamper uten tap
Men det spørs vel om Park kan rettferdiggjøre kåringen i årets fotball-VM. Sør-Korea møter Hellas, Argentina og Nigeria i gruppespillet, men reiser til Sør-Afrika vel vitende om at de har prestert bra i de to siste mesterskapene.

De ble nummer fire på hjemmebane i 2002. Da slo de ut Portugal og Polen i gruppespillet, Italia i 8. delsfinalen og Spania i kvartfinalen, før Tyskland ble for sterke i semifinalen.

I VM i 2006 lå Park og Sør-Korea an til avansement etter seier over Togo og uavgjort mot Frankrike i gruppespillet. De røk imidlertid ut etter tap mot Sveits i siste gruppespillkamp.

Formen de siste to årene har imidlertid vært god. Fra januar 2008 til november i fjor spilte de 27 kamper på rad uten tap, før Serbia ble for sterke. Likevel er 21 seirer, 13 uavgjorte og fem tap imponerende tall på de siste 39 kampene. De røk 0-1 for Spania i siste treningskamp, men det er egentlig kun 0-1-tapet mot Hviterussland noen dager før Spania-kampen som er direkte svakt formmessig de siste årene.

Les også:Vurdering av gruppa med Sør-Korea, Argentina, Nigeria og Hellas

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.