RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bedre enn Robben, Reus og Ribery

Sist oppdatert:
Se hvorfor i ukens utgave av «Fem tanker om Bundesliga».

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet øverst!

Her er ukens fem tanker:

1) Bayer Leverkusen har en god målgjører i Heung Min-Son, men han har ett problem: Han er altfor ustabil. Leverkusen har som kjent et meget godt angrep, og Son er blitt en slags reserve. Når han først scorer i en kamp, så scorer han veldig mye, men det skjer altfor sjeldent. Han går altfor mange kamper uten å finne veien til nettmaskene. Han kostet 10.000.000 Euro da han ble hentet fra Hamburg, og han har ikke spilt helt opp til den summen. I Hamburg scoret han jevnlig med mål, men virker som om han ikke har funnet seg helt til rette i Leverkusen enda. I Hamburg var han mer klinisk foran mål enn han er nå, og det er mulig han fortsatt er inne i en tilvenningsprosess. Selvfølgelig, det å danke ut Stefan Kiessling og Sidney Sam er ikke enkelt. Nå som Sam er skadet er også muligheten der for mer spill. Son er utvilsomt en spennende spiller, og det er morsomt når han virkelig er i form. Håper han kan finne tilbake til sin Hamburg-form.

2) Eintracht Frankfurt er virkelig i trøbbel om dagen. Nå er de farlig nær nedrykk og de sliter voldsomt med å vinne kamper. Mye av grunnen til det ligger spesielt på ett navn, nemlig Alexander Meier. Han har slitt mye med skader i årets sesong. Han var en diger grunn til at laget gjorde det så godt i fjorsesongen. Nysignerte Vaclav Kadlec fikk en god start i klubben med fire mål på de første sju kampene, men etter det har det stoppet opp helt. Han virker usikker på seg selv og sliter også med å komme til målsjanser. Nå som Sebastian Rode og Martin Lanig i tillegg er ute så gjør det ikke situasjonen enklere for Armin Vehs mannskap. At det "bare" er tre serierunder før vinterpausen, tror jeg Frankfurt kan prise seg lykkelig over. De trenger en pause for å komme seg, få skadde spillere tilbake og finne løsninger på alle problemene fra første halvdel av sesongen.

3) Hakan Calhanoglu er et av ligaens mest spennende talenter. Han fikk en treg start på sesongen, men begynner å komme seg virkelig nå. 19-åringen fikk nylig tilbud fra Galatasaray, men han nektet å forlate Hamburg. Han ville bli værende, kjempe om fast plass og utviklet seg videre der. Han er lojal, og med tiden vil han bli en meget god fotballspiller. Hans spesialitet er dødballer. Han er presis og treffsikker. Han, sammen med van der Vaart, tar alt av frispark, cornere og straffer. Jeg tror den store utviklingen kommer først neste sesong. Da har han fått mer erfaring og han jobber nå i tillegg under en erfaring og god trener som Bert van Marwijk. Det er en lys fremtid i møte for den unge tyrkeren, og jeg håper han gjør de rette valgene i karrieren.

4) I Bundesliga finnes det skuddbein i verdensklasse, men for meg så er det en spiller som skiller seg ut. Nei, det er ikke Ribery, Robben, Reus eller Arango, men det er Hoffenheims Sejad Salihovic. Han er en dødballspesialist, og han løfter Hoffenheim kraftig. Får laget straffe, så er det garantert scoring så lenge bosnieren er på banen. Noe som skjedde to ganger i helgen. Han scorer også noen av de vakreste frisparkmålene, og det er skummelt samtlige ganger Hoffenheim får frispark. Salihovic er en keepers mareritt. Venstrebeinet hans er kraftig og silkemykt på en gang og har en presisjon som mange spillere sikler etter. Pasning, innlegg, skudd. På disse områdene er han best. Her sitter Hoffenheim på et våpen som ikke mange lag har. Salihovic er også lojal. Han har vært i klubben i over sju år og har vært med helt fra Regionalliga Sør og opp til Bundesliga. Neste gang du ser Hoffenheim spille, legg ekstra godt merke til Salihovic ved eventuelle dødballer.

5) Det har ikke vært en god norsk runde. Den beste nordmannen var Omar Elabdeallaoui som spilte hele kampen for Braunschweig borte mot Bayern. Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 67 minutter for Hertha Berlin hjemme mot Augsburg. Håvard Nordtveit kom inn som innbytter to minutter på overtid for Gladbach hjemme mot Freiburg. En skadet Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg. Tarik Elyounoussi og Moa var ubenyttede reserver for henholdsvis Hoffenheim (hjemme mot Bremen) og Stuttgart (borte mot Schalke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere