RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bedre nivå i Japan

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frode Johnsen (37) er på ingen måte skremt av Tippeligaen.

STRØMSGODSET - ODD 2-0:

MARIENLYST (Nettavisen): Han hadde scoret 80 mål på 145 seriekamper for Rosenborg – i tillegg til 12 mål på 35 tippeligakamper for Odd Grenland – da han dro til Japan og Nagoya Grampus Eight i 2006.

Som toppscorer i Tippeligaen i 2001 og 2004, og med ti landslagsmål på samvittigheten, hadde Frode Johnsen dermed bevist sine kvaliteter ved flere tidligere anledninger.

Men likevel.

Flere sperret nok opp øynene en liten smule da den høyvokste spissen i fjor høst meldte at han ville hjem til Skien og Odd Grenland for å avslutte karrieren der.

Visst hadde han scoret jevnt og trutt for både Nagoya Grampus og senere Shimizu S-Pulse i Japan.

Men innen seriestarten her hjemme ville Johnsen fylle 37 år.

Kunne en 37-åring ha nok kvaliteter til å prege en Tippeliga full av unge talenter som utmerker seg som aldri før?

- Trenger sminketid
Etter Odds 0-2-tap for Strømsgodset på Marienlyst søndag kveld, den tredje kampen for sesongen, lar vi hovedpersonen selv forklare hvordan comebacket på norsk gress føles så langt.

Det er imidlertid enklere sagt enn gjort.

Tiden går mens spillere fra begge lag stadig tusler ut fra garderobene, uten at noen Frode Johnsen dukker opp.

Vi spør «læregutten» Snorre Krogsgaard (19), allerede ferdigdusjet og klar for å sette seg på bussen hjem til Skien, om den eldre angrepskollegaen ofte bruker lang tid i garderoben.

- Han gjør gjerne det. Trenger vel litt tid på å sminke seg, svarer unggutten med et glimt i øyet.

Slipper maset
Men til slutt dukker han opp. Usminket, men både munter og blid. Tapet for drammenserne smaker ikke godt, men det skal tydeligvis mer til for å ødelegge kvelden for den gamle ringreven – som likevel er klar på at sesongåpningen ikke har vært optimal for Odd.

- Lagmessig har vi variert litt. I to av kampene har vi slått litt vel mye langt, men for min egen del synes jeg det har gått greit nok. Jeg trives veldig godt, sier Johnsen til Nettavisen.

Bedre enn «greit nok» gikk det i forrige serierunde mot Sogndal, da veteranen gikk av banen med ett mål og en målgivende pasning i Odds 4-1-seier. Belønningen var en plass på rundens lag i VG, og Johnsen innrømmer at det var godt å åpne målkontoen såpass tidlig i sesongen.

- Det er jo alltid godt å score og slippe maset som kommer om man ikke gjør det, medgir han.

- Japan bedre
Før han kommer med et aldri så lite stikk til både norsk fotball og norske supportere, på spørsmål om hvordan nivået her hjemme føles i forhold til den japanske ligaen.

- Tippeligaen har nok definitivt utviklet seg i løpet av årene jeg har vært borte. Men jeg vil tro at de fire-fem beste lagene i Japan er bedre enn de fire-fem beste i Norge, mener Johnsen.

- Enkelte fotballsupportere på diskusjonsforum på nett har hintet til at du scoret så mye i Japan fordi forsvarerne der er så lave ...

- Det er bare tullball. Du skal ikke stole for mye på de supporterne der, de er vel ikke akkurat de smarteste i landet, svarer skotfossingen, og klarer ikke å skjule et humoristisk glis om munnen.

Tenker ikke på Kovacs
Etter at Peter Kovacs forsvant til belgiske Lierse i august i fjor, er Frode Johnsen en naturlig erstatter for ungareren i midtspissrollen for Odd. Selv tenker han ikke mye på rollen som Kovacs’ etterfølger, men snakker heller gjerne om en annen Odd-spiss – nesten halvparten så gammel som seg selv.

- Torgeir Børven imponerer meg veldig. Han er en av de aller beste avslutterne jeg har sett, mener Johnsen.

Han innser at den 19 år gamle spisskollegaen antakeligvis ikke kommer til å spille i skiensklubben resten av karrieren.

- Hvem forsvinner fra Odd først av dere to?

- Det er umulig å si. Vi får se, svarer Johnsen lurt.

- Tenker du på å ta flere sesonger selv, eller blir det med denne ene?

- Det er lenge siden jeg begynte å ta en sesong av gangen. Først skal det scores flere mål i år, lover han.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere