*Nettavisen* Sport.

- Begynner å ligne på gullaget fra 2007

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Mons Ivar Mjelde mener han endelig har funnet suksessformelen.

18.10.11 08:15

START - BRANN 3-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Start tok tre uhyre viktige poeng hjemme mot Brann mandag kveld og endelig ser trener Mons Ivar Mjelde ut til å ha fått skikk på sørlendingene.

Mjelde ledet som kjent nettopp Brann til tippeligagull tilbake i 2007, etter å ha fått tid til å bygge opp et slagkraftig lag, og mandagens møte var hans første med gamleklubben.

- Jeg synes slik vi spilte i dag, begynner å ligne på slik Brann spilte under meg i 2007 og det er sånn jeg vil at vi skal spille, sier den tidligere storscoreren.

At det var akkurat hans tidligere arbeidsgiver som fikk unngjelde på Sørlandet mandag kveld, tenkte imidlertid ikke Start-treneren særlig mye på.

- Jeg tenkte ikke så mye på det og det var egentlig ikke noe spesielt, forteller Mjelde.

- Vanvittig stolt
Det var likevel gjestene fra Bergen som kom best i gang på Sør Arena, etter at Kim Ojo scoret allerede 19 sekunder ut i kampen.

- Etter scoringen legger vi oss lavt som planlagt, men vi går i den klassiske fellen og blir passive, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Det tok sin tid før Start kom seg fra marerittåpningen, men plutselig begynte vertene å fremstå som et nytt lag og snudde kampen i løpet av fire minutter.

- Jeg er vanvittig stolt over spillerne i dag, men det er rart hvordan spillere kan fremstå så forskjellig i løpet av en kamp, forteller Mjelde som tenker på den første halvtimen av kampen.

Mens Start med seier sikret seg tre livsviktige poeng i kampen for å unngå nedrykk, betydde mandagens tap trolig farvel til medaljestriden for de røde.

- Jeg teller opp poengene på slutten av sesongen og vi ender der vi fortjener det, sier Skarsfjord.

- Min beste kamp
Mandagens seier var den tredje strake på eget gress for sørlendingene.

- Det står stor respekt av prestasjonen vår i dag. Vi møter tross alt et lag som kjemper om medalje, som har tapt de siste kampene og var revansjesugne, forteller Mjelde til Nettavisen

- Så vi møtte ingen lett motstand og det skal vi ta med oss – dette var virkelig imponerende og det var definitivt den beste kampen i min tid som Start-trener, konstaterer 43-åringen.

Start får nå en lengre ferie, ettersom skjebnekampen mot Fredrikstad, som skulle spilles til helgen, har blitt flyttet til cupfinalehelgen.

Starts neste kamp er derfor mot Odd Grenland på Sør Arena om 13 dager.

- Vi må bruke disse 14 dagene godt. Vi må ha fokus på å bygge videre på de gode tingene i denne kampen – det er den eneste måten vi blir bedre på. Vi må tenke utvikling hver dag og uke, og levere like bra mot Odd som vi gjorde i dag, avslutter Mjelde som mener håpet om videre spill i Tippeligaen lever i beste velgående.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag