RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Behandler Ronaldo som en slave

NYTT FORSLAG: Sepp Blatter fikk 6+5-regelen gjennom med klar margin
NYTT FORSLAG: Sepp Blatter fikk 6+5-regelen gjennom med klar margin Foto: JENNY EVANS/EPA
Sist oppdatert:
Fifa-president Sepp Blatter kommer med harde beskyldninger mot Sir Alex Ferguson.

Det hjelper neppe Manchester Uniteds sak at Fifa-president Sepp Blatter nå tar til orde for at Cristiano Ronaldo bør få gå til Real Madrid.

- Det er for mye moderne slaveri i fotballen. Jeg velger alltid å ta parti med spilleren. Ønsker han å dra, så la ham dra. Hvis Ronaldo blir værende i en klubb han ikke er komfortabel med å spille for så er det verken bra for ham eller klubben. Det viktigste er at vi beskytter spilleren. Ønsker de å spille et annet sted så bør man finne en løsning, sier fotballens mektigste mann til Sky News.

Sir Alex Ferguson nekter å la sin juvel dra til Real Madrid og har truet med å la Ronaldo råtne på reservelaget fremfor å la ham forlate Manchester United.

Ronaldo har ikke lagt skjul på at han vil til Real Madrid, og den spanske storklubben står klar til å dra platinakortet på Old Trafford dersom engelskmennene finner ut at de vil selge.

Nå vil Sepp Blatter ha slutt på slike situasjoner.

- Det er dette slaveriet i kjøp og salg av spillere fra her til der og plassere dem et sted. Vi forsøker å stoppe slike saker. Meningen med bosmandommen var å få lange kontrakter for å holde spillerne på et sted. Men hvis han ønsker å dra så er det bare en løsning. Han må betale ut kontrakten sin, sier Fifa-sjefen.

Men hvor nøytral Fifa-sjefen er i denne saken er et stort spørsmål.

Blatter ble i november 2006 valgt inn som æresmedlem i nettopp Real Madrid.

- Jeg er stolt over å motta denne viktige utmerkelsen og beviset på et samarbeid med Real Madrid, en klubb som var med å grunnla Fifa i 1904, ble kåret til årtusenets beste klubb i 2000 og ble tildelt Fifas æresutmerkelse i 2004, sa han den gangen.

Nå snakker han altså Real Madrids sak for å få Ronaldo til klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere