- Beklagelig at Riise dro

Foto: Reuters/Scanpix

Phil Neal ser ingen løsning på Liverpools backproblem.

12.03.09 15:05

I 2001 ble John Arne Riise hentet fra Monaco for 4,6 millioner pund. Fansen lurte kanskje på hva manager Gérard Houllier holdt på med, men responsen fra rødtoppen på Liverpools venstreback var enestående.

Riise scoret åtte mål i debutsesongen (syv av dem i ligaen), blant annet et kremmerhus under 3-1-seieren mot Manchester United på Anfield.

Slike øyeblikk gjorde at en annen tungtskytende Liverpool-back reagerte med skuffelse, da Riise ble solgt til Roma før årets sesong.

- Han var en meget god spiller for Liverpool i debutsesongen på Anfield. Han spilte fenomenalt og scoret mange mål. Han spilte med selvtillit og var en offensiv kraft fra backplass, slik Chris Lawler, meg selv og Alan Kennedy hadde vært tidligere, sier Phil Neal til Nettavisen.

- Burde jobbet mer med ham
Neal er heller ingen novise i fotballens historiebøker. Fra høyreback scoret 60 mål for Anfield-klubben - omtrent halvparten av dem på straffespark.

Riise slet i starten av sesongen med å etablere seg i Luciano Spalettis førsteellever. Nå er han bankers og imponerte som stopper (!) mot Arsenal i Champions League-exiten onsdag.

- Jeg så ham mot Arsenal og jeg synes han klarte seg bra. Han løste oppgaven på en utmerket måte, mener Neal.

- Var det riktig av Liverpool å kvitte seg med ham?

- Riise scoret målene og fulgte opp der forgjengerne hadde sluppet. Jeg må si at jeg ble litt skuffet da Benìtez fant ut at «nok var nok». Jeg beklager at Riise dro. Jeg tror at man ved å jobbe litt bedre med spilleren, kunne ha klart å få ham til å gjenskape prestasjonene han leverte i begynnelsen.

Bedre enn Dossena?
Et betimelig spørsmål vil være om salget av Riise løste Liverpools backproblem. Flertallet av klubbens supportere vil trolig svare nei.

Her kan du se målet til John Arne Riise mot Manchester United i 2001:

HTML EMBED

Andrea Dossena ble hentet fra Udinese for syv millioner pund. På motsatt side ble Phillip Degen hentet inn. Heller ikke han har vært noe suksess, men det må i all hovedsak skader ta skylda for.

- Jeg synes ikke man har løst noe som helst ved salget av Riise. Dossena kostet langt mer enn Riise. Selv om han scoret mot Real Madrid sist, har han ikke klart å skape nok fremover. Fabio Aurelio har sett bedre ut i løpet av den siste måneden, sier Neal.

PS! Også landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har latt seg imponere av 28-åringen den siste tiden. Torsdag var sunnmøringen tilbake i landslagstroppen etter at han sonet karantene mot Tyskland sist.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag