*Nettavisen* Sport.

- Beklager, Everton-fans

Foto: (AP/Scanpix)

TV 2 Nettavisen ber Everton-fansen om unnskyldning for fjorårets tips. Og lover å tippe bedre denne gang.

11.08.05 07:08

Det er helt sikkert mange Everton-fans som husker TV 2 Nettavisens spådom i fjor: Nedrykk. Vi bommet med 13 plasser. Hvis vi legger tallene til side, og beveger oss ut på banen, kan vi oppsummere det slik: Vi bommet på Thomas Gravesen. Dansken hadde en fantastisk sesong, som endte med at han ble solgt til Real Madrid i januar.

Everton tok 40 av sine 61 poeng før nyttår. Det er neppe tilfeldig at poengsankingen roet seg kraftig ned da Gravesen forsvant fra klubben. Dansken er nærmest uerstattelig for en klubb med de økonomiske begrensningene Everton har.

Nå er økonomien bedre enn på lenge, selv om det kan se ut til at Champions League-plassen ble feiret uten grunn.

Rekordkjøpet James Beattie blir en nøkkelspiller for Everton i år. Hvis han finner tilbake til godtaktene fra tiden i Southampton, har Everton en mulighet til å gjenta suksessen fra forrige sesong. Hvis Beattie fortsetter som han startet i Everton, med ett mål på elleve kamper, blir det vanskeligere.

Men manager David Moyes har brukt pengene sine fornuftig i sommer. Mikel Arteta, Simon Davies og Phil Neville er solide forsterkninger på midtbanen, og forhåpentligvis blir Per Krøldrup en klippe i midtforsvaret også.

Stallen er ikke så bred, men den har kvaliteter. Og David Moyes er dyktig nok til å få det beste ut av den.

Mikel Arteta kommer aldri til å bli en fullgod erstatter for Gravesen, men spanjolen har gode playmaker-egenskaper. Og Simon Davies tilfører kreativitet på høyrekanten. Noe av det viktigste som har skjedd i Everton i sommer, er likevel at Tim Cahill har undertegnet ny femårskontrakt. Det gir arbeidsro.

Hvis laget snur 1-2 fra hjemmekampen mot Villarreal og kvalifiserer seg for Champions League, vil det ikke bare føre med seg ekstra penger i banken. Det vil også gi spillerne noe annet å tenke på og flere kamper å bruke kreftene i, og det er ikke uvanlig at slikt påvirker formen i hjemlig serie.

TV 2 Nettavisen tror ikke Everton klarer å forsvare fjerdeplassen. Men en god sesong, med mulighet for Uefa-cupkvalifisering, har vi tro på.

Spillerkjøp: Per Krøldrup (fra Udinese for 5 mill. pund), Mikel Arteta (fra Real Sociedad for 2 mill.), Simon Davies (fra Tottenham for 3,5 mill), Phil Neville (fra Manchester United for 3,5 mill.), John Ruddy (fra Cambridge for 250.000).

Spillere ut: Alan Stubbs (gratis til Sunderland), Steve Watson (gratis til WBA), Anthony Gerrard (gratis til Walsall), Daniel Fox (gratis til Walsall), Guillame Plessis (frigitt), Eddie Bosnar (frigitt).

Plassering i fjor: 4. plass

TV 2 Nettavisens tips: 8. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag