RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Benitez får sparken

Sist oppdatert:
Flere engelske aviser skriver mandag at Rafael Benitez snart får sparken i Liverpool.

Det er unektelig en tanke oppsiktsvekkende når man tenker på at spanjolen ledet klubben til seier i Mesterligaen - med spillere som Djimi Traoré, Igor Bišcan og Antonio Núñez på laget.

Men Benitez har rotet seg inn i en ordkrig med klubbens ferske eiere, amerikanerne Tom Hicks og George Gillett Jr.

Ny pressemelding
Søndag sendte eierne ut en pressemelding for andre gang på fire dager. Denne gang kunngjorde de overfor den engelske pressen at «det til tross for spekulasjonene i pressen ikke var noe nytt å meddele». Men amerikanerne gjorde ingenting for å glatte over inntrykket av at for tiden er en alvorlig konflikt i klubben.

Seriøse The Times skriver at Rafael Benitez ikke kommer til å overleve denne maktkampen og risikerer å miste jobben før noen aner.

Selv kilder i klubben skal ha kommet til den konklusjon at hans regjeringstid er over etter en rekke krangler med Gillett og Hicks på grunn av klubbens manglende handlekraft på overgangsmarkedet.

I beste fall fortsetter Benitez ut sesongen før han får sparken eller forlater managerjobben av fri vilje, men de amerikanske eierne skal - fortsatt ifølge The Times - ha mistet all tillit til ham etter hans uttalelser i media de siste ukene. Selv ikke hans popularitet blant fansen skal kunne redde ham.

- Vanskelig å kjøpe
Benitez står imidlertid på sitt, og uttalte etter seieren over Newcastle at eierne ikke forstår hva saken handler om.

- De forstår ikke hva transfervinduet i Europa handler om. De må forstå hvor vanskelig det er å kjøpe spillere, sa Liverpool-manageren lørdag.

Det er ikke noe nytt at engelske aviser kaster seg over en konflikt og konkluderer med at den ene parten får sparken som følge av konflikten. Men i dette tilfellet er det ikke bare én avis som melder dette. Det er flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere