*Nettavisen* Sport.

- Benitez nærmer seg Real Madrid

TIL SPANIA: Napoli-manager Rafael Benitez kobles til Real Madrid. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Napoli har innkalt til pressekonferanse.

26.05.15 21:26

Rafa Benitez er den største favoritten til å overta som ny Real Madrid-manager etter at Carlo Ancelotti fikk sparken mandag.

BBCs anerkjente journalist Ben Smith melder tirsdag at partene er i en avsluttende fase, og at Benitez blir offentliggjort som ny Real Madrid-manager etter Napolis sesongavslutning mot Lazio søndag.

Nå har spekulasjonene fått ytterliggere bensin på bålet.

Napoli har nemlig innkalt til en pressekonferanse førstkommende torsdag, og der vil Benitez være til stede.

Allerede spekuleres det i at Napoli og Benitez der vil bekrefte en Real Madrid-ansettelse.

LES OGSÅ: Tror Ødegaard kan vente seg Liverpool-helt som ny sjef

Petter Veland er ekspert på spansk fotball for C More. Overfor Nettavisen virker han ikke imponert over en potensiell avgjørelse om å signere Rafael Benitez til klubben.

- Det første ordet som slår meg, er «quick fix». Litt på samme måte som da Jose Mourinho ble ansatt, bare at denne gangen er det ikke like mye glitter. Det var en litt større pakke med Mourinho. Han var et stort navn som kunne vise til store trofeer, sier Veland til Nettavisen.

LES OGSÅ:- Planen for Ødegaard er klar

Benitez huskes best for å ha vunnet Champions League med Liverpool i 2005, samt La Liga med Valencia to ganger.

- Benitez har vært en av de store trenerne nå i 15 år, men ryktet hans har kanskje hatt en litt nedadgående kurve. Han blir en litt gråere type, sier Veland.

Selv om spanske AS hevder Martin Ødegaard vil forsøke å spille seg inn i A-lagstroppen til Real Madrid allerede neste sesong, tror Veland nordmannen ikke vil være aktuell helt ennå, og dermed vil se lite til Benitez.

- Jeg tror ikke Benitez vil bety særlig mye for ham. Jeg tror ikke Ødegaard er veldig aktuell for A-laget neste sesong. For alt jeg vet er Ødegaard tilbake hos Real Madrid i 2016-2017-sesongen, og da er det ikke sikkert Benitez er der, så jeg tror ikke det har så mye å si, forteller Veland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.