Gå til sidens hovedinnhold

- Benitez-ryktene er helt utrolige

C More-profil mener spanjolen er kraftig overvurdert.

Karrieren til Rafa Benitez har gått slakt nedover siden Champions League-seieren med Liverpool i 2005. Nå sliter han i Napoli.

- Han gjør seg veldig kostbar og vil ikke skrive ny kontrakt, men har trolig fått tilbud om det. Kanskje det er i påvente av et tilbud fra PSG, spekulerer C More-kommentator Espen Ween overfor Nettavisen.

Spanjolen er på utgående kontrakt denne sesongen.

Ween mener at Benitez har vært veldig overvurdert etter perioden sin i Liverpool.

- Han har ikke vunnet noe av virkelig betydning siden 2005, hvis man er skikkelig slem, sier han, men legger til at han har noen cuptriumfer han kan skryte av.

Ween poengterer at Benitez har vært veldig skuffende i sin tid som Napoli-manager. Han har fått masse spillerom, men ikke klart å innfri på noen måte.

- Helt utrolig
Han sier også at de taktiske vurderingene har vært kritikkverdige.

- For eksempel Marik Hamsik har sluknet fullstendig under Benitez. En så god spiller må være mulig å få mer ut av, sier Ween, som håper Benitez forsvinner fra Serie A.

Derfor synes Ween ryktene om at spanjolen kan ende opp med å ta over en klubb som PSG, er ganske vanvittig. Benitez har også løst blitt koblet med Manchester City i engelske medier den siste tiden.

- Jeg håper ikke han fortsetter i Italia, altså. Det er likevel helt utrolig at han blir koblet til klubber som PSG, sier han.

Om ikke klubben skulle oppleve suksess, tror Ween at Napoli må se langt etter å beholde verdensstjerner som Gonzalo Higuain.

Etter Rafa Benitez ble sparket fra Liverpool, har karrieren gått jevnt nedover for den profilerte manageren. Han vant Champions League med de røde i 2005 og det forblir høydepunktet i hans trenerkarriere.

Slakt nedover
Liverpool-eventyret endte i 2010 og han gikk til Inter på direkten. Her vant han to relativt ubetydelige trofeer i supercupen og VM for klubblag, men ble kraftig mislikt og kritisert av egne supportere.

I Chelsea gikk det ikke mye bedre da han var vikarierende manager i et halvt år.

Den første Napoli-sesongen endte med tredjeplass og seier i den italienske cupen, men i år feilet de å kvalifisere seg til Champions League.

I tillegg virker de ute av stand til å kvalifisere seg til neste sesongs utgave, med syv poeng opp til tredjeplasserte Roma.

Espen Ween tror at Rafael Benitez skiller lag med Napoli om de ikke skulle vinne Europa League. Torsdag kveld møter de Wolfsburg i kvartfinalen av denne turneringen.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå