*Nettavisen* Sport.

- Besøket fra Skatt øst var varslet

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Vålerenga reagerer på overskrifter om «aksjon» mot klubben.

Skatt øst møtte torsdag opp på Valle for å hente ut dokumenter fra Vålerengas lokaler.

Aksjonen er en del av etterforskningen i skattesaken rundt Raio Piiroja, melder NRK. Flere andre klubber har tidligere fått besøk av Skatt øst.

- Vi ønsker å undersøke hvordan Vålerenga har forholdt seg til estiske spillere og eventuelle forbindelser til det konkrete agentselskapet Sport & Netgroup i Estland og til Flora Tallinn, som Raio Piiroja også kommer fra, sier direktør Jan Egil Kristiansen i Skatt øst til NRK.

Sjekke overganger
Etter det NRK erfarer vil Skatt øst sjekke overganger Vålerenga har gjennomført til og fra Flora Tallinn på begynnelsen av 2000-tallet.

Det gjelder blant andre Piiroja, Ragnar Klavan (utlån), Tor Henning Hamre, Glenn Atle Larsen og Kristen Vikmäe.

Skatt øst mistenker at det ble gjort forsøk på skatteunndragelse i forbindelse med flere av disse overgangene.

I en pressemelding opplyser Vålerenga at klubben selv tok kontakt med Skatt øst i desember for å redegjøre for omstendighetene rundt disse overgangene.

- Møtet var varslet
Møtet på Valle torsdag var planlagt i forkant, opplyser Oslo-klubben.

- Torsdag kom skattemyndighetene på besøk til oss på Valle i et møte de varslet oss om for en ukes tid siden. Vi hadde et hyggelig møte som varte en drøy time, sier Pål Breen i Vålerenga.

- I dette møtet ble vi enige om hvilken dokumentasjon vi skal fremlegge i et neste møte, sier den administrerende direktøren videre.

Breen er derfor overrasket over at enkelte medier, som for eksempel NRK, tidligere torsdag slo opp overskrifter om «aksjoner» på Valle.

- Vi er svært overrasket og ikke lite sjokkert over ordbruken, bildebruken og symbolikken NRK velger å bruke i sin fremstilling av saken, sier han.

(NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.