*Nettavisen* Sport.

- Beviser at dommerne ikke favoriserer RBK

Foto: Tommy Ellingsen / SCANPIX

RBK følte seg snytt etter ett poeng borte mot Viking.

27.06.11 09:12

VIKING - ROSENBORG:

STAVANGER (Nettavisen): En strålende gressmatte på Viking Stadion innbød til fest da Viking og Rosenborg barket sammen søndag kveld. Fest ble det ikke, sjansene kan man telle på én hånd, og kampen endte 0-0.

På overtid ble det imidlertid dramatisk i Stavanger.

Trond Olsen dro seg fint fri på kanten av sekstenmeteren, og sendte av gårde et skudd i god posisjon. Skuddet gikk rett i hånda på Viking-spiller Håkon Skogseid, og RBK ropte på straffe. Dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre, og dermed endte det 0-0 på Viking Stadion.

- Ballen klasker i hånda
Trond Olsen mener Rosenborg ble snytt for en mulighet til å ta med alle poengene hjem til Lerkendal.

- Jeg oppfatter det som et straffespark. Jeg hører at ballen klasker godt i hånda hans, og det er straffe. Han må ha hatt hånda godt ut fra kroppen, for jeg slår ballen til siden for han, forteller Olsen til Nettavisen.

For to uker siden ble RBK tildelt et straffespark mot Aalesund, og Kjetil Rekdal skrek seg opp etter kampen, og mente dommerne favoriserer trønderne.

Den situasjonen hadde Trond Olsen i bakhodet da han snakket med pressen etter søndagens kamp.

- Det er surt at vi ikke fikk straffe der, men etter at vi fikk straffe i Aalesund var folk hysteriske, og dette er et klart bevis på at dommerne ikke favoriserer Rosenborg, poengterer Olsen.

- Soleklar
Han får støtte av lagkamerat Mikael Dorsin.

- Den så helt soleklar ut. Men man får noen, og man mister noen. Det er uansett deilig at visse personer som uttaler seg, nå ser at de tar feil, sier Mikael Dorsin med klar hentydning til Rekdal, og utdyper:

- Jeg er så lei av det snakket. Noen straffer får man, og noen får man ikke, så enkelt er det, sier Dorsin.

- Sterkt å holde nullen
Rosenborg-trener Jan Jönsson sier følgende om handssituasjonen på overtid:

- Den har jeg ikke sett, men om ballen treffer hånda, da skal det bli straffe, sier Jönsson til Nettavisen.

Den svenske RBK-sjefen var halvfornøyd etter ett poeng i Stavanger.

- Man vil jo vinne, og jeg synes vi periodevis spiller bra. Tar man ikke en trepoenger, er det greit å få ett, og det er sterkt å holde nullen, sier Jönsson.

PS: Rosenborgs Rade Prica måtte forlate banen med skade etter kun 12 minutter, og vet ikke hvor lenge han kan forvente å være skadet.

- Jeg har vondt i lysken, og aner ikke hvor lenge jeg er ute. Jeg har aldri opplevd en slik skade tidligere, så det er vanskelig å si hvor lenge jeg er ute. Men det gjorde jævlig vondt, og jeg kunne umulig spille videre, sier Prica etter kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.