*Nettavisen* Sport.

- Bille Nielsen får bli i Rosenborg

FÅR BLI: Nicki Bille Nielsen får en ny sjanse i Rosenborg.

FÅR BLI: Nicki Bille Nielsen får en ny sjanse i Rosenborg. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

Nicki Bille Nielsens (26) agent i krisemøte torsdag.

24.04.14 22:00

Nicki Bille Nielsens agent møtte Rosenborg torsdag, melder Adressa.

Bakgrunnen er nyheten som sprakk mandag om at dansken angivelig hadde vært i klammeri med politiet i hjemlandet.

Ifølge Dagbladet skal klubben ha bestemt at spissen får lov til å bli på Lerkendal. Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold enn så lenge.

Det er ventet en ytterligere redegjørelse fra RBK senere torsdag.

Agent Nikola Juric møtte med Rosenborg-ledelsen rett etter klokken 13.00 torsdag ettermiddag. Agenten skal ha gitt RBK-ledelsen et ultimatum. Ultimatumet var at Nielsen og hans agent ønsket en avklaring på situasjonen. Agenten og hans klient skal ikke være fornøyd med måten trønderklubben har håndtert situasjonen som ble kjent tidligere denne uken.

Ifølge Dagbladet ønsket Bille Nielsen en unnskyldning fra trønderne.

Etter møtet ønsket verken agenten eller RBK å kommentere, skriver Adressa.

Siktet for vold
Mandag skrev Ekstra Bladet at dansken der ble siktet for vold mot en politibetjent. Bille Nielsen skal ha bitt en politimann i armen under en arrestasjon.

Selv skal dansken ikke kjenne seg igjen i pressens fremstilling av saken. Billes venn Marc Larsen sto denne uken frem i danske Her og Nå og tok RBK-spilleren i forsvar.

TV 2 har sett video av hendelsen, og ifølge kanalen skal en pepperspray-preget Bille Nielsen ha gjort svært lite eller ingen motstand i løpet av pågripelsen. De skriver at dansken holdt armene ut til siden og ropte «Jeg gjør ingenting, jeg gjør ingenting».

Hva som førte til konfrontasjonen og bruken av pepperspray fra politiet, skal ikke komme frem av videoen.

RBK så video
Den aktuelle videoen er ifølge kanalen sendt til RBK, der Erik Hoftun selv skal ha sett den rundt to minutter lange snutten.

Spilleren varslet selv Rosenborg om hendelsen, men først da han hadde informasjon om at den danske avisen skulle publisere en sak om det. Da hadde det gått flere dager siden hendelsen fant sted.

Dansken ble forrige sesong kastet på glattcelle etter en tur på byen. Sportslig leder Erik Hoftun uttalte da at dette var Billes siste advarsel, og at det var game over hvis noe lignende skjedde igjen.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug fikk beskjed om saken mens hun er på påskeferie på fjellet. Hun innrømmet overfor Nettavisen mandag at dette er en kjedelig sak for trønderne.

- Det er det. Det er ikke noe artig sak, dette her, men som sagt er det viktig at vi sjekker ut og finner ut fakta i saken, sa Moe Dyrhaug til Nettavisen.

Bille før sesongen: - Jeg har lært
Da Nettavisen snakket med den danske spissen før sesongen, hevdet han å være ferdig med trøbbelet utenfor banen.

- Folk begår feil, slik er livet. Forskjellen er hvorvidt man lærer eller ikke lærer av det. Personlig føler jeg at jeg har lært nå, sa Rosenborg-spissen til Nettavisen.

Bille Nielsen kom til Rosenborg før 2013-sesongen, og har satt sitt preg på Tippeligaen både på og utenfor banen.

Flere hendelser
Spissen har scoret ni mål på 30 tippeligakamper for Rosenborg, men har kanskje gjort seg enda mer bemerket for utenomsportslige prestasjoner.

Draktriving, nattklubb-bråk, glattcellebesøk og kameradytting er bare noen av eksemplene fra danskens inntog i norsk fotball.

Han kom til norsk fotball etter å ha spilt fotball i de spanske klubbene Elche, Rayo Vallecano og Villarreal. Han har tidligere spilt for Norskjælland, Lucchese, Martina, Reggina og BK Frem.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.